Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.01.2016 08:33:38
Deli članek:

Moštvo NFL Rams se lahko preseli v Los Angeles

reuters
St. Louis Rams se selijo v LA

Vodstvo lige severnoameriškega nogometa NFL je dovolilo selitev ekipe St. Louis Rams, tako da ima Los Angeles po 21 letih znova ekipo v tem športu.

Lastniki 32 ekip NFL so se namreč v Houstonu dogovorili, da se St. Louis Rams v novi sezoni lahko preselijo v Los Angeles.

Selitev Ramsov je podprlo kar 30 članov, dva sta bila proti. Lastnik ekipe Stan Kroenke je bil poleg tega uspešen tudi s projektom izgradnje novega stadiona v bližini letališča. Poleg ekipe Rams, sta se za selitev v Los Angeles potegovali tudi moštvi San Diego Chargers in Oakland Raiders.

Lastniki ekip NFL se zdaj zavzemajo, da bi se kot druga ekipa v Los Angeles preselili tudi Chargersi. Moštvo ima leto dni časa za razmislek. V primeru, da bo želelo ostati na zastarelem stadionu v San Diegu, potem se lahko selitve veselijo Raidersi.

Vse tri ekipe so že domovale v Los Angelesu. Rams so tam svoje tekme igrali med letoma 1946 in 1979, nato pa med 1980 in 1984 v Anaheimu, preden je sledila selitev v St. Louis. Klub se zdaj za tri leta seli nazaj v Memorial Colosseum, kjer je že igral med letoma 1946 in 1979. Nov stadion naj bi bil dokončan leta 2019.