Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
22.12.2015 21:42:24
Deli članek:

Borčnik ne pozna poraza

sm
Aleš Borčnik

Slovenski balinarji tudi letos uspešno nastopajo v močnih tujih prvenstvih. Med številnimi legionarji v Italiji in na Hrvaškem se je še posebej izkazal član Ponteseja Aleš Borčnik.

Trenutno drugouvrščena zasedba italijanske Serie A Pontese ima v svojih vrstah kar štiri slovenske balinarje, ki sodijo med nosilce igre. V tekaških disciplinah je prvi adut moštva Aleš Borčnik, ki v dosedanjih sedmih krogih v hitrostnem zbijanju še ni doživel poraza, v tej disciplini pa se lahko pohvali z izjemnim povprečjem 46,29 točke. Borčnik ima maksimalen izkupiček tudi v vseh treh nastopih v igrah dvojic, medtem ko je v štafetnem zbijanju (53,57) ob petih zmagah in porazu iztržil še en remi.

V odlični formi je tudi Davor Janžič, ki je le enkrat klonil v igri posameznikov, odličen pa je tudi v natančnem zbijanju (18,86). Velik delež k uspešnim nastopom Ponteseja, ki zaostaja le za vodilno BRB Ivreo, pa sta prispevala tudi Gregor Sever in Jasmin Čaušević.

Trenutno peto mesto v elitnem razredu italijanskega balinanja drži Borgonese, za katerega nastopajo Jure Kozjek ter Anže in Erik Petrič. Slednji je doslej vpisal eno zmago v natančnem zbijanju, Anže Petrič je v debitantski sezoni v italijanski ligi zaenkrat zabeležil tri zmage v hitrostnem zbijanju (43,0) in štafeti (53,0), medtem ko Jure Kozjek ohranja visoko raven igre v igri v krog (povprečje 25,20 točke) in igri posameznikov, uspešen pa je tudi v natančnem zbijanju (21,0).

Slovenci tekmujejo tudi v Serie B, kjer je Gregor Oprešnik z Bellunom trenutno na drugem mestu lestvice, Primož Brezovec, Klemen Podgoršek in Senad Ramić pa v dresu Canove trenutno zasedajo četrto mesto.

Praznični premor v hrvaški prvi ligi so z delitvijo prvega mesta z zagrebškim Zrinjevcem pričakali balinarji Istre iz Poreča, za katere nastopa Martin Zdauc, ki v hitrostnem zbijanju beleži povprečje 40,5 zadetkov. Prvi mož tretjeuvrščenega reškega Vargona je nedvomno Dejan Tonejc, ki je trenutno najboljši igralec lige v natančnem zbijanju (21,6) in igri v krog (26,5), pri šestouvrščenem pazinskem Triu pa ima tudi letos pomembno vlogo David Šircelj.