Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
22.12.2015 21:25:38
Deli članek:

Veliki izzivi 2016 v Franciji, Tuniziji in Monaku

zf
Slovenski balinarji na SP na Reki

Tudi v prihodnjem letu bo kopica pomembnih mednarodnih tekmovanj, na katerih bodo slovenske balinarke in balinarji 'lovili' nova odličja na EP in SP in si prizadevali nadgraditi letošnjih sedem.

Leto 2016 prinaša našim najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem priložnost, da še obogatijo že tako veliko število kolajn z velikih prireditev. Svetovno prvenstvo za ženske bo od 1. do 7. oktobra v Casablanci (Maroko), kjer bodo izbranke selektorja Jureta Rijavca poskušale nadaljevati uspešen niz z EP v italijanskem Saluzzu (Jenčič srebro v krogu, Vidmar bron klasično).

Moška članska reprezentanca se bo borila za odličja na evropskem prvenstvu. Po prvih informacijah iz mednarodne zveze FIB naj bi bilo prvenstvo stare celine v Franciji, vendar ta čas termin in prizorišče še nista 'fiksirana'. Po velikem uspehu na SP na Reki (po dvakrat zlato in bron) bodo Slovenci pod vodstvom selektorja Aleša Škoberneta zagotovo poskušali ohraniti vodilno mesto v evropskem (svetovnem) vrhu.

Svetovno prvenstvo za mlade bo od 28. novembra do 3. oktobra v Monaku. Mlajši člani bodo prihodnje leto tekmovali v klasičnih igrah (klasično, krog, dvojica), mladinci pa v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju. Škoberne, posebej pa selektor mladinske reprezentance Anton Kosar, bosta imela veliko dela pri izbiri potnikov za SP.

Nova sezona se bo začela z tradicionalnim, že 35. turnirjem 'Beraudier' v Lyonu, na katerem bo tekmovalo 16 moških dvojic. Konec aprila bodo prve tekme v evropskem klubskem pokalu prvakov s finaloma četverice za ženske in moške 11. in 12. junija v italijanskem Saviglianu. Balinarske zveza Bosne in Hercegovine pa bo od 19. do 21. avgusta prireditelj že VII. peteroboja 'Anzur – Lagier Bruno' članskih reprezentanc Srbije, Slovenija, Hrvaške, Črne gore in BiH, najverjetneje v Grudah. Teden dni prej bo v Sloveniji turnir na najmlajše (U-14), verjetno tudi za ženske dvojice.