IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 08.12.2015 10:59:43

Calcitovke v Carigrad po nove izkušnje

alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo v sredo igrale svojo četrto tekmo v skupini B lige prvakinj. V Istanbulu se bodo pomerile z domačo VakifBanko, ki je v prejšnjem krogu v dvorani Tivoli zmagala s 3:0. Tekme se bo začela ob 18. uri, sodila pa bosta Srb Anđelko Popović in Rus Andrej Zenovič.

Turške odbojkarice, ki v letošnji sezoni še niso doživele poraza ne v ligi prvakinj ne v domačem prvenstvu, so tudi na sredini tekmi velike favoritinje. Čeprav so kakovost in izkušnje krepko na strani odlične turške ekipe, njihov trener Giovanni Guidetti ničesar ne prepušča naključju.

"Prepričani smo, da bo ekipa Calcita Ljubljane prišla v Istanbul pokazati svoje znanje. Vemo, da je kakovost na naši strani, vendar vedno spoštujemo nasprotnika, zato se tudi na to tekmo pripravljamo kot na vsako drugo in bomo vanjo vstopili z vso resnostjo. Bo pa to priložnost tudi za nekatere naše igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, da se dokažejo," je pred tekmo v Istanbulu dejal italijanski strokovnjak na klopi VakifBanke.

Ljubljančanke so v Istanbul odpotovale danes dopoldne. Po nekaj slabših igrah v domačem prvenstvu so v zadnjem krogu v soboto proti Kopru spet zaigrale dobro, kar je ohrabrujoče pred dvobojem z eno najboljših evropskih ekip zadnjih let. Na pot je odšla tudi Kaja Turk, ki je po poškodbi gležnja v ponedeljek prvič trenirala.


POKAZATI NAJBOLJŠO IGRO
"Tako kot vsako tekmo v ligi prvakinj je naš osnovni cilj pokazati svojo najboljšo igro. Če bo to kakšna točka več kot na prvi tekmi bomo vsekakor lahko zadovoljni. Vsekakor pa moramo biti boljši v stvareh na katere lahko vplivamo, tu mislim na element servisa, reševanju situacij na igrišču in odigranju težkih žog v napadu. Na zadnji tekmi proti Kopru smo na sprejemu servisa res delovali dobro in upam, da nam bo to uspelo prenesti tudi na tekmo proti Turkinjam. Vemo pa, da bo to težje, saj njihova ekipa zelo dobro izvaja začetni udarec in smo imeli že prvo tekmo kar nekaj težav. Imamo pa eno izkušnjo več in verjamem, da bomo v tem elementu to tekmo boljši," je o svojih pričakovanjih spregovoril Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

"S tekmami, kakršna je proti VakifBanki dobimo vpogled v najkakovostnejše ekipe v ligi prvakinj, ki se bodo borile za najvišja mesta. Turška ekipa je zelo dobra, o kakovosti ni nobenega dvoma. Poskušale se bomo bolje upirati kot doma, čeprav vemo, da nas čaka težka zelo naloga. Glede na to, da smo z vsako ekipo iz naše skupine zdaj že igrale, bolje vemo, kaj lahko pričakujemo, ne bo pa zato nič lažje igrati, saj gre za same kakovostne ekipe. VakifBank je najboljša ekipa v naši skupini in prav gotovo smo lahko navdušeni nad njihovo igro. Igrajo kakovostno, hitro, močno odbojko, predvsem pa ne popuščajo, konstantno vršijo pritisk in igrajo z zelo malo napakami, vendar skušale prikazati svojo najboljšo igro in se boriti za vsako žogo," pa je dejala Petra Vrhovnik, kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

Tudi druga tekma četrtega kroga skupine B bo na sporedu danes. V Novari bo pri domači ekipi Igor Gorgonzola igral Atom Trefl Sopot, ki je na prvi tekmi slavil s 3:0, tekma pa bo najverjetneje odločala o tem, katera ekipa se bo ob VakifBanki uvrstila v osmino finala lige prvakinj.

Članki iz rubrike