Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.12.2015 20:03:44
Deli članek:

Mok na zasedanju izvršnega odbora tudi o dopingu in Fifi

Arhiv Svet24

Na zasedanju izvršnega odbora krovne olimpijske organizacije bodo ta teden v Lozani imeli na dnevnem redu tudi manj prijetne športne teme.

Vodilni v Moku se bodo spopadli z aferami v krovni nogometni zvezi Fifi in z dopinškimi primeri. Izvršni odbor Moka bo v Lozani zasedal od torka do četrtka.

"Glavna tema zasedanj bo dobro upravljanje v športu. Obravnavali pa bomo tudi primera nogometne zveze Fife in atletske zveze Iaaf," so sporočili iz Moka.

Po napovedih bodo predsednik Moka Thomas Bach in 15-članski odbor preučili tudi poročilo svetovne protidopinške agencije Wade, po katerem se je sprožil dopinški plaz, ki je začasno odnesel ruske atlete, saj jih je krovna zveza Iaaf suspendirala. Rusija je medtem že napovedala, da bo z ustreznimi preiskavami in postopki skušala doseči, da bodo suspenz umaknili do olimpijskih iger v Riu de Janeiru leta 2016.

Med drugim pa bodo člani IO Moka poslušali še poročilo Carlosa Nuzmana, predsednika organizacijskega odbora iger v Riu, o poteku zadnjih priprav na veliki športni dogodek avgusta 2016, pa tudi poročila o napredku na prizoriščih zimskih iger v Južni Koreji 2018 in poletnih 2020 v Tokiu.