IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 07.12.2015 11:02:39

Bankirke na Poljsko po ugoden izid

Nova KBM Branik
Odbojkarice Nove KBM Branika bodo na prvi tekmi osmine finala pokala Cev v torek, ob 18. uri, igrale proti poljski ekipi Polski Cukier Muszynianka. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 16. decembra v Mariboru.

Slovenske aktualne pokalne zmagovalke, ki so v prvem krogu pokala Cev brez izgubljenega niza izločile estonsko ekipo Kohila, bodo v osmini finala igrale s štirikratnimi poljskimi državnimi prvakinjami.

Ekipa iz Muszyne, za katero je v sezoni 2006/7 igrala tudi nekdanja slovenska državna reprezentantka Tina Lipicer Samec, v sezoni 2013/14 pa zdajšnja kapetanka slovenske izbrane vrste Marina Cvetanović, ki v letošnji sezoni igra za Mariborčanke, je bila štirikrat državni prvak Poljske, enkrat pokalni zmagovalec, leta 2013 pa je osvojila pokal Cev. V prvem krogu je bila boljša od nemškega Wiesbadna. Trenutno so v poljskem prvenstvu s sedmimi zmagami in štirimi porazi na petem mestu.

"Gre za zelo močno ekipo. Na podaji imajo madžarsko reprezentantko, 185 cm visoko Julia Milovits, ki je lani igrala za Crveno zvezdo. Tujki sta še dve srbski odbojkarici, Majo Savić, ki igra na mestu blokerke in korektorico Adelo Helić. Druge so poljske igralke, ki že nekaj let igrajo za Muszyno. Analizirali smo zadnje tri kroge poljskega prvenstva in tekmi z Wiesbadnom. Ekipa drži dober sprejem, zanj sta zadolženi Natalia Kurnikowska in Anna Grejman, igra hitro igro, tako da nas čaka težko delo. Na Poljsko gremo po ugoden rezultat, skušali se bomo prikazati svojo najboljšo igro, vendar je v tem trenutku težko reči, kam sodimo v tej evropski konkurenci," je pred torkovo tekmo na Poljskem dejal Sebastijan Škorc, trener mariborskih odbojkaric.



MANJKAJO TEŽKE TEKME
Bankirke so svojo zadnjo težjo tekmo igrale v derbiju domačega prvenstva proti Calcitu Ljubljani. Od takrat so s Kemo Puconci, z njo še dvakrat v četrtfinalu pokala Slovenije, Zgornjo Gorenjsko in Formisom, zato v tem trenutku niti ne vedo, v kakšni formi trenutno sploh so.

"Naša največja težava, podobno ima tudi Calcit, je, da v domačem prvenstvu nimamo dovolj težkih tekem. Vse od derbija z Ljubljančankami nismo imeli močnejše preizkušnje. Upam, da smo v dobri formi, vseeno pa bo veliko odvisno od tega, kako bomo vstopili v tekmo, kako močno si bomo želeli prikazati dobro igro. Pripravljeni smo v redu, trenirali smo veliko, tako da s tega vidika ne bi smeli imeti težav," je še dodal nekdanji slovenski reprezentant, ki prvo leto vodi večkratne slovenske državne in pokalne prvakinje.

Članki iz rubrike