Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.11.2015 08:09:51
Deli članek:

Korošci še naprej zaupajo Veliku

Nikola Miljković

Na občnem zboru Slovenske športne zveze (SŠZ) v prostorih Zveze Bank v Celovcu je sedmi predsedniški mandat dobil Marijan Velik.

Štiriinpetdesetletni Marjan Velik, vodja slovenskih sporedov deželnega studia Avstrijske radiotelevizije (ORF), že 23 let vodi edino krovno in reprezentativno organizacijo Slovencev na Koroškem s področja športa.

Delegati občnega zbora so pri volitvah za novo mandatno dobo do leta 2019 soglasno potrdili tudi ostali odbor, v katerem so še podpredsednik Danilo Prušnik, poslujoči tajnik Marko Loibnegger in blagajnik Mirko Oraže. V 14-člansko predsedstvo so bili izvoljeni predsednik ŠD DSG Sele Aleksander Mak, predsednik športne akademije Krona Štefan Hribar, predstavniki športnih društev Zahomc (Franc Wiegele st.), Aich-Dob (Peter Trampuš), Zarja (Willi Ošina) in Šentjanža (Erich Užnik) ter Marijan Smid in vodja šahovske sekcije SŠZ Ivan Lukan.

"Slovenska športna zveza s svojimi 34 včlanjenimi športnimi društvi, 2500 aktivnimi športniki in športnicami ter nad 500 športnimi delavci in funkcionarji je priznan in uspešen dejavnik in obenem tudi največji ambasador slovenske narodne skupnosti na Koroškem," je poudaril Velik in napovedal, da bo SŠZ vložila kandidaturo za izvedbo Europeade, evropskega nogometnega prvenstva narodnih skupnosti, v letu 2020 na Koroškem.