Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
01.11.2015 13:31:29
Deli članek:

V dvojici Ana Vorih in Helena Ludvik

zf
Debitantka Sara Jenčič bo v Italiji igrala v krog.

Selektor slovenske ženske reprezentance Jure Rijavec se je dokončno odločil o tem, katera od petih reprezentantk bo tekmovala v kateri od šestih disciplin na skorajšnjem tretjem evropskem prvenstvu v italijanskem Saluzzu.

Sežančan je po zadnjih treningih in preglednih tekmah igro dvojic zaupal Ani Vorih in Heleni Ludvik. Slednjo je selektor postavil pred zahtevno nalogo tudi v natančnem zbijanju. V klasični igri bo poskušala svojo prvo kolajno na velikem tekmovanju osvojiti Denis Vidmar, v bližanju in zbijanju v krog bo slovenske barve branila debitantka Sara Jenčič. Kaj pa ostali tehnični disciplini? V hitrostnem zbijanju bo tekla Nina Volčina, ki bo skupaj z Ano Vorih tekmovala še v štafeti.

Zadnje priprave naših deklet pred odhodom v Italijo (torek, 10. novembra) bodo konec tega tedna v Idriji in Sežani. Na torkovem žrebu v Saluzzu ob 18.30 uri bo Vidmarjeva nosilka ene od štirih skupin v 'klasiki' skupaj s Hrvatico, Francozinjo in Črnogorko, Jenčičeva pa v krogu s Francozinjo, Hrvatico in Italijanko. Naš par Ludvik - Vorih ne bo med nosilkami, pač pa bosta to Srbkinji, Francozinji, Hrvatici in Turkinji, ki so bile na prvih štirih mestih na zadnjem EP na Komiži na Hrvaškem. Tinta in Vorih sta izpadli v četrtfinalu proti dvojici Antonjak - Stajić iz Srbije (5:10), ki sta bili kasneje evropski prvakinji.