Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
01.11.2015 13:09:10
Deli članek:

Luka Koper edina z dvema zmagama

sm
Gregor Moličnik (Luka Koper)

Po drugem krogu balinarske superlige vrh lestvice držijo Koprčani, ki so proti Krimu zabeležili še drugo zmago v sezoni.

Po presenetljivi zmagi proti Lokateks Trati so bili balinarji Luke Koper v domači dvorani uspešni še proti gostom iz Ljubljane, ki so se izkazali za zelo trd oreh. Koprčani so po vodstvu s 5:3 popustili, kar so krimovci izkoristili in pobegnili na 9:5, a so jih domačini pred zadnjim delom dvoboja ujeli, tako da so o zmagovalcu odločale zadnje klasične igre.

Koprčani so v končnici vendarle uspeli izkoristiti prednost domačega terena in s šestimi osvojenimi točkami prišli do pomembne zmage. Prepričljivo predstavo so pred domačimi navijači prikazali Škofjeločani, ki so s hitrim vodstvom z 8:0 hitro razblinili upe Portorožanov na morebitno presenečenje, obračuna primorskih moštev pa sta prinesla pravi drami.

Balinarji Agrochema so po prvem delu dvoboja proti Košani zaostajali z 2:6, z zmago štafete Mitja Petrič - Simon Nabergoj pa so pred zaključkom uspeli znižati na 8:10. V zadnjih klasičnih igrah jim je uspel veliki met, tako da so že v drugem krogu prišli do prvega para točk med balinarsko elito. V sosedskem derbiju med Sežanci in Kobjeglavci so imeli večji del tekme pobudo domačini, ki so povedli že z 9:3, a so se izkušeni Hrastovci dvignili iz pepela in uspeli izenačiti na 9:9. V dramatičnem zaključku so mladi sežanski upi ohranili mirno kri, za odločilno točko in veliko slavje v sežanskem taboru pa sta z zadnjimi kroglami v igri dvojic poskrbela izkušena Jure Rijavec in Robert Dekanj.
 

Superliga
2. krog
Luka Koper - Krim 15:11, Lokateks Trata - Antena Portorož 20:6, Skala - Hrast 14:12, Agrochem Šempeter - Košana 14:12
Vrstni red: Luka Koper 4, Lokateks Trata, Krim, Hrast, Agrochem Šempeter, Skala in Antena Portorož 2, Košana 0