Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
22.09.2015 08:57:27
Deli članek:

Kaj takega je mogoče samo v ragbiju

Morda vam bo noro všeč, morda se vam bo zdelo pretiran, v vsakem primeru pa morate priznati, da je edinstven. Namreč zaključek tekme Nova Zelandija Argentina.

Novozelandci so bili na srečanju prvega kroga svetovnega prvenstva v Angliji favoriti, vendar Argentina iz leta v leto raste in jasno je bilo, da bodo pume, kot pravijo modro-belim, drago prodale svojo kožo. In so jo res. Pravzaprav so jo prodale celo še precej držaje, kot je bilo mogoče pričakovati. 

Argentinci so bili dolgo časa povsem enakovredni nasprotniki, borili so se kot levi in na koncu so kiviji od tam spodaj le s težavo strli njihov odpor ter prišli do tesne zmage 26:16. Šlo je za boj do zadnjih atomov moči, hkrati pa tako zelo športen in poln medsebojnega spoštovanja ter občudovanja. 

V tem pogledu pa sta šli ekipi še dlje po koncu. Kaj takega bi v kakem drugem športu lahko označili za neprimerno, a tako ali tako se v kakem drugem športu sploh ne bi zgodilo. Novozelandci so namreč, iskreno navdušeni nad predstavo Argentine, postavili špalir in nasprotnike pospremili z igrišča z aplavzom in čestitkami. 

Argentinci so gesto z veseljem sprejeli in se počaščeni sprehodili med bojevniki z otoka, takoj za tem pa so jim zadevo vrnili. Tako zaradi predstave kot zaradi geste po tekmi so takoj po prihodu iz špalirja enako postavili tudi sami in zmagovalcem vendarle dovolili, da so v slačilnico odšli kot prvi. 

Karkoli si že mislite o gesti, vas ogled spodnjega posnetka zagotovo ne bo pustil ravnodušne.