Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
09.09.2015 11:22:16
Deli članek:

V Predanovcih otroški hokejski praznik

vszi

Sedmo memorialno druženje mladih hokejistov v spomin na tragično preminulega hokejista Triglava in DŠR Murska Sobota Saša Fajsa je za nami.

V Predanovcih je bil spet pravi hokejski praznik. Mladi, ki so se pomerili v štirih selekcijah in so prihajali iz šestih držav, so ponovno potrdili, da so pravi mojstri bele žogice, svoje pa so pridali še veterani, ki prav tako od samega začetka začinijo hokejsko dogajanje v Predanovcih, kjer imajo rezervirane večerne termine. Na tridnevnem srečanju je bilo nekaj sto otrok in za popolno kuliso je zmanjkalo zgolj nekaj sreče z vremenom. A tudi to je pozabljeno in mladi so se razšli z prepričanjem, da se ob letu spet srečajo.

 V konkurenci otrok do deset let so slavili domačini, igralci Triglav, a pred Lieferingom iz Linza in Lipovci, Moravske Toplice pa so bile sedme. Med trinajstletniki so zmagali igralci iz hrvaške Zeline pred Lieferingom in Račo, igralci Moravskih Toplic so bili četrti. Slovaška Rača je slavila med šestnajstletniki pred Spartakom iz Subotice in Triglavom. V močni konkurenci devetnajstletnikov pa je spet slavila domača ekipa Triglava pred Novo Dubnico in Fönixom iz Budimpešte.

In veterani? Letos so se v družbi igralcev iz sedmih klubov najboljše uvrstitve veselili veterani Lipovcev, katere so najbližje v hrbet gledali Old boysi iz Subotice in Rače. Triglav je bil peti.


ZA UVOD LE TOČKA
Igralci Lipovcev so uvodni srečanji srednjeevropske lige začeli slabše od želenega. Pravzaprav ne pomnimo kdaj so Lipovci v več kot desetletni zgodovini tega tekmovanja v dveh uvodnih srečanjih iztržili zgolj točko. Ob tem velja dodati, da se v Lipovcih pomlajuje ekipo, in da je moralo prej ali slej priti do posledic za te spremembe.

Igralci Lipovcev so letos naš edini predstavnik v tem tekmovanju, saj so se naši drugi stalni člani v tem tekmovanju igralci Moravskih Toplic odpovedali tekmovanja zaradi premajhnega števila igralcev za tovrstno tekmovanje.


Rosco - Lipovci 2:2 (1:1)
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič in Uroš Stanko
Šenkvice (Svk) - Lipovci 6:1 (3:1)
Strelec za Lipovce: Uroš Stanko