Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
09.09.2015 10:37:26
Deli članek:

Pred odbojkarskim spektaklom: Na to se boste morali navaditi

CEV

V zadnjih dneh je ogromno evforije okrog prihoda brazilske izbrane vrste v Ljubljano, ki bo odigrala dve pripravljalni tekmi z varovanci Andree Gianija. Navijači bodo prvo reprezentanco sveta lahko na delu spremljali od 19. ure naprej v dvorani Stožice.

Že odkar je bilo jasno, da se bodo aktualni olimpijski podprvaki in večkratni svetovni prvaki mudili v slovenski prestolnici, je odbojkarska vročica začela naraščati in dosegla vrelišče včeraj nekaj pred poldnevom, ko je letalo z brazilskim tovorom pristalo na brniškem letališču. Tudi igralci in vodstvo reprezentance so bili v velikem pričakovanju obračuna, ki ne bo odločal o ničemer, temveč bo pomenil predvsem zabavo za gledalce. Tako igralci kot navijači se bodo morali navaditi na tako zveneča imena na drugi strani mreže, če želijo narediti korak med odbojkarsko elito, kjer igranje z Brazilijo ni le nagrada za trdo delo, temveč priložnost za zmago. In mogoče takrat navijači ne bodo evforični le zaradi prihoda Brazilcev, temveč zaradi igre slovenske izbrane vrste, ki si že sama po sebi zasluži polno oziroma vsaj dobro napolnjeno dvorano po uvrstitvi v svetovno ligo. Iz tekmovalnega vidika si ne moremo obetati kakega posebnega spektakla, tudi selektor Andrea Giani je poudaril, da tekmi z Brazilijo ne bosta pravi preizkus moči, ker njegovi varovanci po tednu dni še ne morejo biti optimalno pripravljeni, da bi odigrali pravo odbojkarsko poezijo.
 

TO NE SPREMENI NAŠE BORBENOSTI
Tako Brazilci kot Slovenci so v Stožicah včeraj opravili trening in se, predvsem Južnoameričani, spoznali z dvorano. "Takih tekem si že dolgo želimo, motiva seveda ne manjka in čeprav gre za zares vrhunske odbojkarje, sem prepričan, da lahko tudi proti njim igramo na visoki ravni. Zavedamo se, da smo še bolj na začetku pripravljalnega obdobja, a izgovora pred tako tekmo ni. Brazilci so trenutno v res dobri formi, a to ne bo spremenilo naše borbenosti in želje po zmagi, ki jo imamo vsakič, ko oblečemo slovenski dres," poudarja kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut, ki nekatere brazilske zvezdnike dobro pozna, saj je na primer Bruno Rezende že igral v Modeni leta 2011, tudi v novi sezoni pa bo skupaj s še enim zvezdnikom Lucasom Saatkampom zaigral v Modeni. Pri ekipi, ki bo 26. januarja naslednje leto gostovala pri ACH Volleyju. Podobnega mnenja je tudi organizator igre Gregor Ropret: "Vprašanje je, ali bomo sploh še kdaj imeli priložnost igrati proti takšni velesili. Mislim, da bo naša motivacija na tako visoki ravni, da bomo kljub morda ne ravno najboljši formi dali vse od sebe in s svojo borbenostjo uspeli nadomestiti to, da bi se trenutno bolj posvečali telesni pripravljenosti."