Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.07.2015 12:36:41
Deli članek:

Umrl, da bi rešil hčerko

Novozelandski ragbi zvezdnik in njegova žena sta v začetku prejšnjega meseca v prometni nesreči izgubila življenji, po skoraj dveh mesecih pa so zdaj jasne tudi nekatere podrobnosti tega tragičnega dogodka.


V začetku prejšnjega meseca je športni svet močno pretresla smrt enega najboljših igralcev ragbija Jerryja Collinsa in njegove žene Alane, njuna trimesečna hčerka pa je v hudi prometni nesreči utrpela težje poškodbe glave.

Vse skupaj se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah 5. junija. Nekaj ur pred tragičnim dogodkom sta bila Jerry in Alana na zabavi Henryja Tuilagija, ki je prav tako igralec ragbija, okoli druge ure zjutraj pa sta se odpravila proti domu. Toda do tja nista nikoli prišla, na francoski avtocesti se jima je namreč pripetila huda prometna nesreča.

Po skoraj dveh mesecih od nesreče je policija zdaj predstavila tudi podrobnejše izsledke preiskave. V trenutku trka je za volanom terenskega vozila sedela žena, na zadnjem levem sedežu Jerry, desno od njega pa trimesečna hčerka Ayla. Kot so pokazali policijski izsledki, je žena očitno zaspala za volanom, najprej je trčila v zaščitno ograjo, ta trk pa je prebudil soproga, ki je opazil, da vozilo drvi naravnost proti avtobusu.

Še v istem trenutku je s svojim telesom prekril hčerko, ki je sedela v otroškem sedežu, kar ji je po vsej verjetnosti rešilo življenje. Posledice trka z avtobusom so bile grozovite, starša sta umrla na kraju nesreče, avto je bil povsem izmaličen, zato so mnogi preživetje deklice označili za pravi čudež. Kljub vsemu je utrpela hude poškodbe možganov, zaradi česar je bila prva dva tedna v umetni komi, ta mesec pa so jo iz Francije premestili v bolnišnico v Kanadi, kjer bo nadaljevala z zdravljenjem.

Za njo bodo od zdaj naprej skrbeli mamini starši, njenega prihoda v Kanado pa se je močno razveselila teta Nora, ki je dejala: "Je velik dojenček in ima velik apetit. Ponoči dobro spi, poleg tega je zelo vesela deklica. Ona je naša mala borka in za nas je pravi mali čudež."