Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.07.2015 20:51:29
Deli članek:

Olimpijske igre v Bostonu obvisele na nitki

vszi

Župan Bostona Marty Walsh ni podpisal pomembnega dokumenta za organizatorja poletnih olimpijskih iger leta 2024.

Prvi mož mesta meni, da v njem ni nobenega zagotovila za zaščito davkoplačevalcev in Bostona v primeru, da pokrovitelji odpovejo sodelovanje ali pride do izpada načrtovanih dohodkov med samimi olimpijskimi igrami. "Še vedno verjamem v potencial olimpijskih iger, prav tako sem prepričan v korist našega mesta pri organizaciji tako velikega športnega dogodka. A naše mesto in njeni prebivalci potrebujejo močnejša zagotovila, saj morebiten izpad načrtovanih dogodkov ne sme bremeniti žepov Bostončanov in Bostončank," je v zvezi s tem dejal Walsh.
Guverner ameriške zvezne države Massachusetts Charlie Baker je v zvezi s tem dejal, da se bosestal z vodilnimi osebami ameriškega olimpijskega komiteja (USOC).


Kandidaturo za organizacijo poletnih olimpijskih igre so doslej potrdili v Hamburgu, Budimpešti, Parizu in Rimu, pred dnevi pa jo je najavil tudi Toronto. Vsi kandidati morajo svoje vloge za organizacijo vložiti do 15. septembra na sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja. Ta bo prireditelja leta 2024 izbral čez dve leti, pred tem bosta poletne olimpijske igre priredila Rio de Janeiro 2016 in Tokio 2020.