Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
27.07.2015 15:15:30
Deli članek:

Klobučar iz Ljubljane v Nemčijo

Arsen Perić

Slovenski odbojkarski reprezentant Jan Klobučar zapušča slovenskega prvaka ACH Volley in se seli v Nemčijo. Sprejemalec je podpisal enoletno pogodbo z ekipo United Volleys Rhein-Mein iz Frankfurta in bo nastopal v elitni nemški ligi.

"Odhajam novim izzivom naproti. Žene me želja po napredku in igranju v močnejši ligi, čeprav z novim klubom ne bom igral v evropskih tekmovanjih. Ima pa klub velike ambicije v nemški ligi, želi med tri, štiri najboljše, zato je poleg mene pripeljal še dva občasna nemška reprezentanta, Christiana Dünnesa in Jana Zimmermanna. Je pa to povsem nov klub, ki je nastal z združitvijo dveh ekip. Dobil sem zagotovila, da bom igral in ne sedel na klopi, prav zaradi tega sem med ponudbami, ki sem jih imel, izbral nemško," je dejal 22-letni in 194 centimetrov visoki Klobučar, ki bo odslej delal pod vodstvom Michaela Warma, sicer tudi selektorja avstrijske reprezentance.

Klobučar - kariero je začel v Šoštanju, dres ACH Volleyja, v katerega je prestopil iz Frama, pa je nosil štiri sezone, je tako postal še zadnji od reprezentantov, ki je zapustil slovensko ligo (letos je to storil tudi Uroš Pavlović, ki je Panvito Pomgrad zamenjal za Posojilnico Dob Matjaža Hafnerja). Če ne upoštevamo 13. igralca Tončka Šterna, ki je tudi imel ponudbe iz Italije in Avstrije, a se je na koncu odločil, da še eno leto ostane v Calcitu Kamniku.