Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
12.03.2015 23:41:43
Deli članek:

Borčnik le točko za svetovnim rekordom

Nikola Miljković

Zadnji krog rednega dela italijanske balinarske serie A je postregel z odličnim rezultatom Slovenca v dresu Ponteseja Aleša Borčnika. Slovenski reprezentant je le za točko zaostal za svetovnim rekordom.

Aktualni svetovni in evropski prvak Aleš Borčnik je v hitrostnem zbijanju v svoji paradni disciplini ob zmagi Ponteseja na gostovanju pri Gaglianicu zadel kar 50 krogel in le za točko zaostal za svetovnim rekordom. S tem rezultatom je postavil tudi nov državni rekord.

Borčnik je k zmagi svojega moštva prispeval še točke v četvorki in štafetnem zbijanju, Jasmin Čaušević je bil uspešen v igri dvojic v krog in dvojici, kjer sta slavila skupaj z Zoranom Rednakom, ki je svoje delo odlično opravil tudi v enojki, medtem ko je bil Davor Janžič uspešen v natančnem zbijanju in dvojici. Pontese, ki je redni del sezone končal na tretjem mestu, se bo v polfinalu zaključnega turnirja za naslov prvaka pomeril proti BRB Ivrei, medtem ko se bo četrtouvrščeni Borgonese z Juretom Kozjekom in Erik Petričem pomeril proti La Perosini.

V hrvaškem prvenstvu je Vargon z Dejanom Tonejcem po zmagi proti Podhumu zadržal vodilni položaj, medtem ko se bosta Gregor Oprešnik v dresu Marinićev in član Trio Pazina David Šircelj v zadnjih treh krogih očitno borila za četrto mesto.