Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
22.12.2014 23:58:55
Deli članek:

Člani brez točk iz Bratislave

Minuli konec tedna je bil za slovenske ljubitelje hokeja v dvorani eden od tistih, ki se jih ne bodo spominjali z veseljem. Še sreča, da so igralke Moravskih Toplic iztržile neodločen rezultat v srečanju z madžarskimi prvakinjami, sicer bi bile točke zgolj pobožna želja.

Na srečanje igralk Moravskih Toplic in AHC Budapest, ki so redne udeleženke tekem evropskega pokala v dvorani, so se prve podale z povsem pomlajeno ekipo, saj sta od  igralk udarne postave bili prisotni le Petra Dervarič in Tanja Könye. Vseeno so bile Moravčanke tiste, ki so diktirale tempo, za ugodnejši rezultat pa bi bilo potrebno biti bolj učinkovit v napadu. A za tako mlado ekipo je tudi remi spoštovanja vreden rezultat in kaj verjetno bo ta točka dovolj za finale srednjeevropske lige.

Medtem ko so bile članice v Zelini, so se člani odpravili v slovaško prestolnico Bratislavo. Igralci Lipovcev so imeli za nasprotnika oba domača predstavnika, medtem ko so se igralci Moravskih Toplic zoperstavili  kluboma iz Madžarske. V prvem srečanju so se pomerili z starimi znanci, ekipo Epitök. Povsem enakovreden polčas se je končal z 2:2, v drugem delu pa so igralci Moravskih Toplic uigravali igranje brez vratarja, kar se jim ni obneslo, saj so v tem delu srečanja dobili kar štiri zadetke.

V drugem srečanju so imeli za nasprotnika moštvo Soroksari, ki jo ljubitelji hokeja na travi bolj poznajo pod imenom Rosco. Prav Soroksari pa je bil lanski prvak interlige. Da je tudi bilo tudi to srečanje izenačeno, potrjuje, da je bil še nekaj minut pred koncem izid 5:5. Tedaj je zaradi dolgega jezika šel na kazensko klop Uroš Temli, za njim pa zaradi grobega naleta še Tadej Škrilec. V igri 4 na 2 Sašo Dervarič in Julien Panker nista imela možnosti za obrambo rezultata.

Člani Lipovcev so imeli za nasprotnika dve odlično fizično pripravljeni slovaški ekipi  Za povrh imata tako Rača kot Šenkvice zelo dolgo klop in neredko menjajo vse igralce hkrati. Tudi v tem je razlog, da so bili naši prvaki prekratki za odmevnejša rezultata. Seveda je tu še kronični problem z uporabo telovadnice, saj morajo člani Lipovcev večino treningov še vedno opraviti na prostem. A v Lipovcih so se vedno pobrali po takih težavah in ne dvomimo, da se ne bi tudi tokrat.

V nedeljo pa bo odigran že prvi turnir domačega prvenstva. Prizorišče bo športna dvorana Osnovne šole III v Murski Soboti, kjer bo tudi naslednji turnir 4. januarja prihodnje leto, zatem pa se dogajanje seli najprej v Zeleno dvorano v Puconce, za konec pa še v Ljutomer, kjer bo finalni turnir.



Članice, srednjeevropska liga
AHC Budapest - Moravske Toplice 1:1 (1:1); strelka za M. Toplice Petra Dervarič

Člani, interliga
Šenkvice (Svk) - Lipovci 4:1 (2:1); strelec za Lipovce Uroš Stanko

Moravske Toplice - Epitok (Mad) 3:9 (2:2); strelca za M.Toplice Sašo Dervarič 2 in Dejan Küčan

Rača (Svk) - Lipovci 4:3 (2:1); strelci za Lipovce Aleš Pavlinjek, Uroš Stanko in Martin Mesarič.
Soroksari (Mad) - Moravske Toplice 7:5 (2:2); strelci za M. Toplice: Sašo Dervarič 2, Matej Kelemen, Julien Panker in Tadej Škrilec