evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jč
0 30.10.2014 21:05:34

Maščevanje Triglava in Lipovcev

Jože Črnko
Jesenske tekme v hokeju na travi so vsaj pri nas končane. V zadnjem krogu so se Lipovčani oddolžili Triglavu za zadnji poraz, igralke tega kluba pa članicam Moravskih Toplic.

Po dolgem času smo v športnem parku Triglav v Predanovcih spet doživeli pravi praznik ženskega hokeja na travi. Srečanje med domačim Triglavom in Moravskimi Toplicami je spominjalo na čase, ko je bilo precej gledalcev, bilo je precej pozitivne energije in videli smo pravi športni boj. V srečanje so bolje stopile domače igralke ki so zadele že v drugi minuti, nakar je vsega tri minute pozneje s svojim prvim zadetkom v članski konkurenci rezultat poravnala mlada Laura Schmidlechner. Sledila sta dva zadetka Triglava, pa po zadetkih Dervaričeve in ponovno Shmidlechnerjeve spet priključek Moravskih Toplic na 3:3, nakar sta Kropcova z svojim tretjim zadetkom iz igre, Gombocova pa iz kratkega kota dokončno zapečatili usodo nasprotnic in se z tem maščevale za poraz v športnem parku v Moravskih Toplicah.

Pri članih smo ponovno videli dvoboj med Triglavom Predanovci in hokejisti Lipovcev, le da je tokrat srečanje potekalo v Predanovcih. Spet je šlo za izenačeno srečanje, v katerem bi lahko zmagala katera koli od ekip. Vsega tri minute pred koncem je bil rezultat še 3:3, nakar so gostje iz Lipovcev unovčili svoje izkušnje in zadeli za končnih 3:5.

Kot, da je bil za članske tekme zadnjega kroga rezerviran rezultat 5:3, se je tudi zadnja tekma med Triglavom Predanovci in Moravskimi Toplicami končala z enakim rezultatom. In tudi v tej tekmi je bil odprt boj do zadnjih minut. Gostje iz Moravskih Toplic so si življenje zagrenili v prvi četrtini, ko so kljub zadetku Kelemena že v 3. minuti ta del izgubili z visokih 1:4. Od tu naprej je bilo srečanje povsem izenačeno in odprto, domačini pa se še enkrat več lahko gostom zahvalijo za neučinkovitost. Stara zgodba, ki pa bi se mogla že enkrat izpeti.

S tem dejanjem je torej igranje na prostem do začetka marca v drugem planu. Že čez dober teden bodo sledili prvi turnirji v dvorani, tudi z našimi udeleženci.


Članice
Triglav Predanovci - Moravske Toplice 5:3 (3:1)

Strelke: Sanja Kropec 3, Mateja Grah in Danijela Gomboc za Triglav ter Laura Schmidlechner 2 in Petra Dervarič za M. Toplice


Člani
Triglav Predanovci - Lipovci 3:5 (2:3)
Strelci: Tadej Horvat, Tadej Mikola in Tomaž Panker za Triglav ter Martin Mesarič in Franc Maučec 2 ter Uroš Stanko za Lipovce.

Triglav Predanovci - Moravske Toplice 5:3 (4:1)
Strelci: Tadej Horvat in Nejc Potokar 2 ter Tadej Mikola za Triglav ter Matej Kelemen, Peter Fras in Dejan Kučan za M. Toplice

Članki iz rubrike