evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

db
db
0 30.10.2014 20:40:36

Skala po peti naslov

db
V nedeljo bo v Postojni državno prvenstvo mladincev v dvojicah, na katerem sta glavna favorita za osvojitev naslova državnega prvaka, mladinca Skale iz Sežane, Matija Povh in Simon Požar.

Za Matijo in Simona je letošnja tekmovalna sezona izredno uspešna, saj sta na svetovnem prvenstvu za mladince v italijanskem Chieriju osvojila bronasto kolajno v igri dvojic, poleg tega pa sta letos na dosedanjih štirih odigranih državnih prvenstvih pobrala vsa prva mesta. Matija Povh je bil prvak v disciplinah posamezno in igri v krog, Simon Požar pa v hitrostnem in v natančnem zbijanju. Poleg tega pa je ekipa Skale po rednem delu državne lige za mladince na prvem mestu s samimi zmagami in je na najboljši poti, da obrani naslov ekipnega državnega prvaka, ki ga je osvojila v prejšnji sezoni.

Med osmerico najboljših dvojic, ki se bodo v Postojni potegovale za naslov letošnjega državnega prvaka v dvojicah, je kar sedem parov iz primorskega konca, medtem ko čast ekip s severnega dela države rešuje ekipa kranjske Planine.

Skala, Goriška Brda in domača Postojnska jama bodo nastopile s po dvema ekipama, Jadran Hrpelje in Planina Kranj pa z eno. Za Skalo bosta poleg Matije Povha in Simona Požarja nastopila tudi Žiga Merslavič in Kevin Černigoj, za Goriška brda bodo igrali Ruben Kurinčič in Jure Korenjak ter Žan Kocina in Dominik Rusjan, za Postojnsko jamo Jan Zakrajšek in Matic Lulik ter Blaž Janev in Edin Dedič, za Jadran Hrpelje Erik Čeh in Mike Zdravkovič, za kranjsko Planino pa Žan in Luka Vehovec.

Če bosta Matija Povh in Simon Požar želela opravičiti vlogo favorita bosta morala v nedeljo zmagati štirikrat. Enako velja tudi za vse druge dvojice!


Postojna, nedelja ob 9.00
I. skupina
Povh, Požar (Skala) - Kocina, Rusjan (Goriška brda)
Zakrajšek, Lulik (Postojnska jama) - Ž. Vehovec, L. Vehovec (Planina Ribnikar AS
II. skupina
Kurinčič, Korenjak (Goriška brda) - Čeh, Zdravkovič (Jadran Hrpelje)
Janev, Dedič (Postojnska jama) - Merslavič, Černigoj (Skala)



Članki iz rubrike