Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
B.K.
B.K.
23.07.2014 11:49:04
Deli članek:

Najvrednejša sta Federer in Woods

Slovita revija Forbes znova pogledala na bančne račune športnikov.

Ameriška revija Forbes je objavila lestvici finančno najbolj vrednih športnikov na svetu. Po njihovi analizi finačnega stanja velezvezdnikov svetovnega športa je najbolj donosno leto za teniškega igralca Švicarja Rogerja Federerja ter pa ameriškega golfista Tigerja Woodsa, ki sta vredna po 46 milijona dolarjev.

Forbes je tudi zapisal, da je Federerjeva desetletna pogodba z ameriškim podjetjem Nike vredna 100 milijonov dolarjev, več kot 14 milijonov navijačev pa spremlja njegov Facebook.

Tretji na lestvici je znameniti košarkar LeBron James (27 milijonov dolarjev), četrti je njegov rojak, sicer še en golfist Phil Mickelson (25), peta pa prva ženska, ruska teniška igralka Marija Šarapova (23).

Deveta je kitajska tensačica Li Na (15), ki je s tem kot druga ženska mesto pred dvema nogometnima zvezdnikoma. Portugalec Cristiano Ronaldo in Argentinec Lionel Messi sta ocenjena s po 13 milijoni dolarjev.

Forbesova lestvica
 1. Roger Federer (Švi), tenis          46
  . Tiger Woods (ZDA), golf             46
 3. LeBron James (ZDA), košarka         27
 4. Phil Mickelson (ZDA), golf          25
 5. Marija Šarapova (Rus), tenis        23
 6. Mahendra Singh Dhoni (Ind), kriket  21
 7. Usain Bolt (Jam), atletika          20
 8. Kobe Bryant (ZDA), košarka          19
 9. Li Na (Kit), tenis                  15
10. Cristiano Ronaldo (Por), nogomet    13
  . Lionel Messi (Arg), nogomet         13
Forbes med drugim poroča, da je Federerjeva desetletna pogodba z ameriškim podjetjem za športne artikle Nike vredna 100 milijonov dolarjev, več kot 14 milijonov navijačev pa spremlja Federerjev Facebook.