Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tu
STA/tu
22.07.2014 17:33:07
Deli članek:

Le še med dvojicami

Arsen Perić

Dalila Jakupović je izgubila v prvem krogu turnirja na Kitajskem, tam zdaj v igri le še med dvojicami.

Jeseničanka Dalila Jakupović je na teniškem turnirju WTA v kitajskem Nan Changu (125.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada) izgubila v prvem krogu. Japonka Misaki Doi, tretja nosilka, jo je premagala s 6:3 in 7:6 (4).

Jakupovićeva je v prvem nizu dobila tri igre, veliko večji odpor pa je tekmici nudila v naslednjem, zelo izenačenem nizu. V deseti igri drugega niza je na svoj servis izgubljala. Tekmica je imela že zaključno žogico za zmago, vendar se je slovenska igralka rešila in izenačila na 5:5 in nato po začetnem udarcu Japonke povedla s 6:5.  Doijeva ji je nato odvzela servis. Prvi točki podaljšanega je nato dobila Jakupovićeva, Japonki pa so pripadle naslednje tri. Po osvojenem svojem servisu je Jeseničanka izgubila drugega, Japonka pa je nato povedla s 6:3. Jakupovićeva je imela spet dva servisa, Japonka pa tri zaključne žogice za zmago. Izkoristila je drugo in slavila po uri in 46 minutah igre.

Jakupovićeva bo igrala še v prvem krogu dvojic z Nastjo Kolar proti Avstralki Monique Adamczak in Kitajki Saisai Zheng, ki sta prvi nosilki.