Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
04.08.2024 09:11:42
Deli članek:

Selektor Poljske pred tekmo s Slovenijo ostro udaril po varovancih in poskrbel za drastičen ukrep!

Profimedia

Slovenski odbojkarji se bodo v ponedeljek ob 9. uri pomerili v četrtfinali olimpijskih iger, njihov nasprotnik pa Poljska.

Medtem, ko so Slovenci v petek premagali Francijo in skupinski del tekmovanja končali s tremi zmagami na treh tekmah, pa so Poljaki v soboto popoldne izgubili tekmo z Italijo, in sicer s 3:1. Še posebej v prvih dveh nizih je bila prva reprezentanca sveta praktično neprepoznavna, na koncu pa ni imela možnosti proti Italiji, ki je prav tako kot Slovenija in ZDA trikrat zmagala in bila na koncu tudi najprepričljivejša reprezentanca skupinskega dela. 

Poljaki so bili po porazu zelo razočarani, čeprav ta ni bil usoden v luči uvrstitve v izločilne boje. Še posebej je bil oster do svojih varovancev selektor Nikola Grbić. Poljaki namreč pišejo o enem o najtežjih trenutkov te izbrane vrste, saj imajo izjemno malo časa, da se pripravijo na obračun s Slovenijo in odmislijo, kaj se je dogajalo na tekmi z Italijo. "Vse, kar je za nas pomembno je to, da zmagamo na četrtfinalni tekmi. Ne zanima ma, kdo nastopa v finalu katere druge olimpijske discipline, ne zanima nas, kakšne uvrstitve dosegajo ostali Poljaki. Nič več izmenjevanja brošk, fotografiranja pri turističnih znamenitostih. Zdaj je naša osredotočenost le na četrtfinalni tekmi," je bil neposreden Grbić, ki ne želi, da bi njegovi varovanci v naslednjih urah zapuščali olimpijsko vas, razen za trening: "Seveda ne bom prisilil igralcev, naj ugasnejo televizijo, telefone in ostale naprave. Vem, da je to nemogoče. A želim, da čim manj časa in energije porabljajo na ostale stvari. Moramo se osredotočiti na Slovenijo." 

Naj spomnimo: tekma med Slovenijo in Poljsko bo na sporedu v ponedeljek ob 9. uri.