stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
0 11.09.2023 18:44:11

Slovenija GRE NAPREJ!! Naši odbojkarji gredo v Rim in po novo kolajno na EP!!!

cev
Slovenska reprezentanca se poslavlja od bolgarske Varne!

Še sedmo zmago na evropskem prvenstvu je danes osvojila naša reprezentanca, s čimer se je prebila med najboljše štiri ekipe na stari celini! 

Odbojkarji so tako izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred odhodom na EP, v četrtfinalu v Varni s 3:1 (17, 29, -21, 23) premagala Ukrajino.

slovenija odbojka 3 23 cebulj
cev

 Slovenija - Ukrajina 3:1 (17, 29, -21, 23)
* Palača kulture in športa Varna, gledalcev 1066, sodnika: Vasileiadis (Grčija), Zulfugarov (Azerbajdžan).
* Slovenija: Pajenk 7, Planinšič, Kozamernik 12 (2 bloka), Toman, Bračko, Štalekar, Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 13 (3 bloke), Čebulj 17 (2 bloka), Možič 16 (1 as, 2 bloka), Mujanović 2.
* Ukrajina: Polujan, Mazenko, Plotnickij 20 (4 ase), Sinicja 2 (1 blok), Ostapenko, Semenjuk 7 (1 blok), Kanajev, Jevstratov, Tupčij 21 (2 asa, 2 bloka), Kovaljev 10 (2 bloka), Kučer 1 (1 as), Bojko, Kisiljuk, Ščurov 9 (2 bloka).


Slovenska reprezentanca je dosegla še sedmo na tem prvenstvu. Zmaga proti Ukrajini je bila težko priborjena, a sladka, saj ji je omogočila že četrto polfinale na zadnjih petih prvenstvih in tretje zapovrstjo. Za svoje četrto finale pa bodo morali varovanci Gheorgeja Cretuja premagati še eno oviro, to bo zmagovalec obračuna med Poljsko in Srbijo.


Slovenci so na prvenstvu že kazali boljše predstave, kot so jo tokrat. Toda spet se je pokazalo, da so najmočnejši, ko je to najbolj potrebno, proti Ukrajincem so dva niza izvlekli, ko so bili že v izgubljenem položaju. Če je bilo v igri nekaj napak preveč, pa je bilo najbolj pomembno, da jih niso delali v končnicah nizov, znali so izkoristiti izkušnje in se dokopati do novega velikega uspeha.

Po uvodnem nizu sicer ni kazalo, da bo tekma izenačena in negotova. Videti je bilo, da Ukrajinci ne bodo kos razpoloženim Slovencem, katerim sta zanesljivo prednost priborila Jan Kozamernik, ki je hitro dosegel dva bloka, ter Klemen Čebulj, Korošec je bil nezaustavljiv v napadu. V prvem nizu pri Ukrajincih ni bilo videti njihovega najboljšega igralca Olega Plotnickija, kar je bil eden od glavnih razlogov, da so dosegli le 17 točk.


A ko se je ta pri zbiranju točk pridružil Vasilu Tupčiju, Slovencem ni bilo več tako lahko. Igra ni bila več enostranska, postala je izenačena, Ukrajinci so bili milimetre oddaljeni od izenačenja. Vodili so 24:22, pozneje imeli še dve zaključni žogi, toda Slovence so vse štiri ubranili, na koncu pa je Čebulj poskrbel za zmago z 31:29 in vodstvo 2:0.

Toda v tretjem nizu se je Slovencem povsem zaustavilo v napadu in začelo se je mučenje. Tekmec je brez težav niz dobil, nato pa grozil še do konca četrtega niza. Pred tem je po seriji odličnih servisov Plotnickija vodil s 14:9, Cretu je zaradi sprejema Čebulja zamenjal z Žigo Šternom.


Sprejem je s tem stabiliziral, bi pa lahko Štern postal tudi tragični junak, saj je po izenačenju na 16:16 storil dve napaki, po katerih so tekmeci prišli do vodstva dveh točk. Taka je bila razlika v njihovo korist tudi pri izidu 20:22. A nato je težak položaj reševal Kozamernik. Najprej je z blokom izenačil na 22:22, nato pa Sloveniji z novim blokom zagotovil še zaključno žogo. To je s pametnim napadom izkoristil kapetan Tine Urnaut.

Članki iz rubrike