Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
0 09.05.2022 20:42:02

Novinec na klopi odbojkarjev Lebedew vodil prvi trening pred pestrim poletjem

OZS
Novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance, Avstralec Mark Lebedew, je danes v Ljubljani vodil prvi trening svojih varovancev. Njegova pričakovanja pred pestrim poletjem, ko bo reprezentanca najprej nastopala v svetovni ligi narodov, nato pa še na domačem SP, so velika.

Selektor se je z reprezentanti prvič srečal dopoldne. "Pričakovanja so zelo velika, rezultati reprezentance so dobri in vsi se zavedamo, česa je zares sposobna. Vsekakor je to izjemna priložnost, ki ji sledi tudi veliko pritiska," je Lebedew dejal o sezoni, ki bo vrhunec doživela s svetovnim prvenstvom. Tega bo Slovenija gostila skupaj s Poljsko.

Popoldne je 55-letni strateg vodil prvi trening z reprezentanco, ki je mešanica izkušenih in novih obrazov. Prvo priložnost za dokazovanje v članski vrsti so dobili štirje igralci: 21-letni sprejemalec Črtomir Bošnjak, 17-letni korektor Nik Mujanovič, 25-letni Alan Košenina ter 18-letni srednji bloker Janž Janez Kržič.

Na drugi strani bo del reprezentance tudi veliko že izkušenih tvorcev odmevnih mednarodnih uspehov preteklih let, med njimi s tremi zaporednimi naslovi evropskih podprvakov. Nekaterih sicer danes še ni bilo v Ljubljani zaradi klubskih obveznosti ali težav s poškodbami.

Mark Lebedew
Profimedia


"Vsak igralec ima za seboj drugačno sezono, nekateri so ravno zaključili s tekmami, drugi jih še igrajo in ni bilo mogoče, da bi priprave začeli vsi hkrati. Zaradi tega začenjamo s kar precej pomlajeno zasedbo, a ti igralci bodo zdaj dobili priložnost, da se v prihodnjih tednih in na pripravljalnih tekmah dokažejo. Izkušenejši igralci, od katerih se nekateri ubadajo tudi s poškodbami, pa bodo imeli nekoliko več časa, da se spočijejo," je pojasnil Lebedew.

Med izkušenimi reprezentanti se je v reprezentanci znova znašel tudi Mitja Gasparini, ki se je lani po svetovni ligi sicer poslovil od reprezentance in ni igral na evropskem prvenstvu na Poljskem. Kot je pojasnil, se je z vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) in novim selektorjem zdaj dogovoril, da znova poskuša pomagati izbrani vrsti. "Poleg mene je kar nekaj izkušenih igralcev, ki smo ustvarili neko homogenost v preteklih letih, kar je po svoje neka naša moč," je o tem dejal 37-letni igralec kamniškega Calcita.

V Črnučah danes sicer od standardnih članov še ni bilo Gregorja Ropreta, Tončka Šterna, Žige Šterna, Saša Štalekarja in Roka Možiča, ki zaključujejo ali pa so nedavno zaključili sezone v svojih klubih v Franciji, Italiji in Grčiji. Na pripravah tudi še ni Tineta Urnauta, saj se rusko prvenstvo še ni zaključilo, nekoliko več počitka pa je Lebedew namenil Dejanu Vinčiću, ki je danes sicer prišel pozdravit soigralce, treningom pa se bo priključil v nadaljevanju priprav, so sporočili z OZS.

Nekoliko kasneje se bosta soigralcem pridružila še Klemen Čebulj in Alen Šket. Med drugim pa se bo izbrani vrsti po letu 2017 znova pridružil Danijel Koncilja, ki v zadnjih sezonah uspešno igra v Franciji in se bo treningom prav tako priključil po zaključku prvenstva.

Med prisotnimi pa so v Črnučah danes bili še Alen Pajenk, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Jani Kovačič, Gregor Pernuš in Uroš Planinšič.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo uvodni del priprav opravila v Ljubljani. Čaka jih pester urnik, začeli bodo 20. in 21. maja, ko bodo odigrali pripravljalni tekmi s Hrvaško, 23. maja bodo nadaljevali v Srbiji, kjer se bodo pomenili s tamkajšnjo reprezentanco. Po dveh dneh treningov v Hali Tivoli pa slovensko izbrano vrsto 30. maja čaka odhod v Bolgarijo. Četrtega junija se bodo odpravili v Brazilijo, ki bo gostila prvi turnir lige narodov.

Članki iz rubrike