stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(ep)
(ep)
0 09.05.2022 10:49:20

Pogačnikov memorial tokrat v Bihać

psno
Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je od petka do nedelje uspešno organiziralo že 41. tradicionalni Pogačnikov memorial in 25. mednarodni turnir v košarki na vozičkih, največjo prireditev športa invalidov v regiji Alpe – Jadran. S tem turnirjem smo tudi simbolično čestitali MO Ljubljana, ki svoj praznik slavi v ponedeljek, 9. maja.

Kljub nekaterim težavam je za nami uspešno košarkarsko tridnevje v Športni dvorani Kašelj. Turnir je na koncu pripadel ekipi KIK Una-Sana Bihać, ki je na zadnji tekmi s 73:69 premagala domačina DP Mercator Ljubljana.


Prav je, da povemo, zakaj ta turnir. V prvi vrsti, da se družimo, šport pa krepi duha in telo. Se pa v Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine s tem turnirjem vsako leto znova in znova poklonijo spominu na našega člana Toneta Pogačnika, velikega športnika in vzornika, predvsem pa nepogrešljivega organizatorja vseh večjih tekmovanj, tako doma kot v tujini. Bil je izredno dosleden, vztrajen, redoljuben, vedno obdan s številnimi idejami in seveda naš velik prijatelj.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je znano kot dober organizator, tudi tokrat smo se potrudili, da pustimo dober vtis in da se bodo ekipe še naprej rade vračale v naše glavno mesto. Igralce gostujočih ekip smo popeljali na izlet z ladjico po Ljubljanici in na Ljubljanski grad. Ob domačinu, ekipi DP Mercator Ljubljana, so se za naslov merili še ekipi iz Bosne in Hercegovine (KIK Una-Sana Bihać in KIK Zmaj Gradačac) ter avstrijski RSV Basket Salzburg. V petek sta udeležbo odpovedali ekipi iz Italije in Madžarske, ki jima želimo naglo okrevanje in hitro sanacijo poškodb.

V soboto in nedeljo se je igrala dobra košarka. Na koncu je šel naslov k našim športnim prijateljem v Bihać, srebro so osvojili naši igralci, bron KIK Zmaj Gradačac, četrti so bili Salzburžani.

Ob razglasitvi rezultatov je predsednica društva Mirjam Kanalec košarkarjem čestitala za odlične igre in rezultate, jim zaželela varno vrnitev na svoje domove in jih k sodelovanju povabila tudi na 26. mednarodni turnir. Košarkarje sta pozdravila in nagovorila tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in predsednik skupščine Zveze paraplegikov Slovenije Peter Robnik. "Na tem mestu hvala vsem, tistim, ki ste prišli in vsem, ki ste na čelu z Mirjam organizirali ta turnir. Spoznali ste Ljubljano. Še enkrat se je izkazalo, da šport združuje. Naj živi šport, naj živi prijateljstvo," je v svojem pozdravnem nagovoru povedal župan Zoran Janković.



Zlati sponzor turnirja je bilo podjetje Mercator, dogodek so podprli tudi Mestna občina Ljubljana, Zveza paraplegikov Slovenije, podjetje Inotherm ter številni donatorji. (ep)



Pogačnikov memorial 2022
7.5.
KIK Una-Sana Bihać (BIH) – KIK Zmaj Gradačac (BIH) – 64:59
DP Ljubljana Mercator (SLO) – RSV Basket Salzburg (AVT) – 42:37
DP Ljubljana Mercator (SLO) – KIK Zmaj Gradačac (BIH)  – 68:50
8.5.
KIK Una-Sana Bihać (BIH) : RSV Basket (AVT) – 77:65
RSV Basket Salzburg (AUT) : KIK Zmaj Gradačac (BIH) – 53:66
DP Ljubljana Mercator (SLO) : KIK Una-Sana Bihać (BIH) – 67:73

Končni vrstni red
1. mesto KIK Una-Sana Bihać
2. mesto DP Ljubljana Mercator
3. mesto KIK Zmaj Gradačac
4. mesto RSV Basket Salzburg


Članki iz rubrike