Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(sm)
(sm)
0 10.11.2021 11:47:04

Znani državni prvakinji in evropski prvaki

Tadeja Petrič, Sara Jenčič in Tanja Marc, prve tri na ženskem DP
BZS
Ljubitelji balinanja so imeli tudi zadnji konec tedna obilo priložnosti za uživanje v najljubšem športu. Na domači sceni je bil v soboto odigran nepopoln tretji krog superlige, nedelja je postregla z državnim prvenstvom za članice in mladinke v igri posamezno, na Hrvaškem pa se je odločalo o najboljši evropski ekipi v moški konkurenci.

Zloglasni koronavirus jo je ponovno zagodel tudi balinarjem, tako da sta bila konec tedna odigrana le dva superligaška dvoboja, balinarke pa so državno prvenstvo v Novi Gorici lahko končale brez zapletov.

Naslova v roke Jenčičevi in Fidelovi

Na njem sta se naslova prvakinj veselili Sara Jenčič v članski konkurenci in Aneta Fidel pri mladinkah. Jenčičeva je že v skupinskem delu prikazala svojo kakovost in tekmicam prepustila le pet točk, serijo zmag pa je nadaljevala tudi v izločilnih bojih. V polfinalu je balinarka Krima s tesnih 11:10 premagala članico kobjeglavskega Agrochem Hrasta Tanjo Marc, v velikem finalu pa ji je pričakovano stala nasproti Tadeja Petrič iz Pivke Oro Met, ki je bila v drugem polfinalu s 12:2 boljša od krimovke Leje Vehovec. V finalu je Jenčičeva nadigrala Petričevo s 13:3 in zasluženo dvignila zmagovalni pokal, ki sta ga podelila predsednica komisije za žensko balinanje pri Balinarski zvezi Slovenije Brigita Hribar Vrenko in predsednik kluba organizatorja Agrochem Hrasta Marjan Grmek.

"Vsa dekleta smo prikazala dobre igre, pohvale pa gredo tudi organizatorju. Ves dan sem bila zbrana in igrala na visoki ravni, zato se novega naslova še toliko bolj veselim," je po drugi zaporedni lovoriki v tej disciplini povedala Sara Jenčič. Bron je pripadel Tanji Marc, ki je z 11:10 premagala Lejo Vehovec.

V mladinski konkurenci je naslov osvojila Aneta Fidel (Pivka Oro Met), ki je v velikem finalu ugnala Ivo Guštin (Agrochem Hrast) z 9:5, v tekmi za tretje mesto pa je Eva Žerjal (Agrochem Hrast) premagala Janjo Roj (ŠB Korte – Izola) s 13:5.

Trata in Agrochem Hrast uspešna v gosteh

Zaradi epidemioloških razlogov sta bili v soboto popoldne odigrani le dve superligaški tekmi, saj sta bila obračuna med Postojno in Velenjem ter Zabičami in Ilirsko Bistrico preložena. Agrochem Hrast iz Kobjeglave je v dramatičnem obračunu slavil na gostovanju pri ljubljanskem Krimu, škofjeloška Trata pa je z zmago na gostovanju v Sežani zadržala vodilni položaj.

Domača Skala je nastopila v oslabljeni zasedbi in se hitro znašla v zaostanku. Po odličnih 45 zadetkih Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju je kazalo na to, da so se Sežanci prebudili, a sta Luka Kokelj in Tadej Premru poskrbela, da so Gorenjci v zadnji del tekme vstopili s prednostjo, ki so jo v klasičnih igrah še povišali na končnih 10:16. »Začetne prednosti nismo izpustili iz rok. Preprosto smo bili tokrat boljši od Skale v klasičnih igrah in prišli do zelo pomembne zmage v gosteh,« je pojasnil Damjan Sofronievski, ki je tudi tokrat prispeval pomemben delež pri zmagi Trate.

Blizu prve zmage v sezoni so bili krimovci, ki so vse do polovice tekme držali vodstvo, nato pa so Gregor Sever in Žan Kocina v natančnem zbijanju ter Erik Čeh in Jan Guštin v štafeti poskrbeli za preobrat. V zadnjem delu tekme je še tretjo zmago vpisal Jaka Štremfel, ki se je skupaj s soigralci veselil drugega para točk v sezoni: "Vedeli smo, da tekma nikakor ne bo lahka, saj so vsa superligaška gostovanja zelo zahtevna. Po slabšem začetku smo preobrnili rezultat in v končnici tekme prišli do zmag v dvojki in trojki ter se veselili uspeha."

Evropski naslov pripadel Francozom

Hrvaški Pulj je konec tedna gostil zaključni turnir evropskega klubskega pokala v moški konkurenci. Lovorika je pripadla francoskemu Saint Vulbasu, ki je v dramatičnem nedeljskem finalu s 13:9 premagal italijanski Gaglianico, tretje mesto pa sta si razdelili hrvaški zasedbi Biston in Pula. 

Galerija

Članki iz rubrike