Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.06.2021 07:58:13

Slovenke brez težav prek Luksemburžank

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi drugega turnirja skupine A predtekmovanja srebrne evropske lige v Mariboru zabeležila še drugo zmago. Potem ko so dan prej varovanke selektorja Gregorja Rozmana ugnale Izrael s 3:1, so bile danes boljše še od Luksemburga s 3:0 (14, 19, 13).

* Dvorana Lukna, gledalcev: 40, sodnika: Nikolić (Bosna in Hercegovina), Papadopol (Italija).
* Slovenija: Lorber Fijok 15, Janežič, Eržen 8, Bračko 6, Zdovc Sporer, Zatković, Pogačar 2, Velikonja Grbac, Boisa 14, Markovič, Đukić 8, Mazej, Winkler 1.
* Luksemburg: Mulli 8, Schneider 6, Braas 1, Frisch 2, Hougardy, Esselin, G. Tarantini, Feller 1, Wagner 1, van Elslande 4, L. Tarantini 4, Nicolay, Koos 2, Olafsdottir.

To je bila peta zmaga varovank Gregorja Rozmana na prav toliko tekmah v letošnji srebrni ligi. Na prvem turnirju v Luksemburgu niso izgubile niti niza, v petek pa so Izraelke prve odvzele niz slovenski izbrani vrsti. Tokrat je bil Luksemburg daleč od podobnega izkupička.

Slovenke so imele v prvem nizu nekaj težav zgolj na začetku, ko so se še nekoliko lovile. Luksemburžanke so povedle s 6:4, potem pa je začel mleti slovenski stroj. Hitro so domačinke povedle, dosegle sedem zaporednih točk, nato pa le še povečevale razliko za zanesljivo osvojitev niza s 25:14.


V drugem nizu so Luksemburžanke dlje časa držale stik s slovensko izbrano vrsto. Pri 14:14 je bil izid še izenačen, nato pa so Rozmanove varovanke pritisnile na plin in z delnim izidom 5:1 prišle do zanesljive prednosti za miren zaključek niza (25:19).

Tretji niz se je začel podobno kot prvi s hitrim vodstvom Slovenk (3:0) ter kasnejšim izenačenjem gostij (7:7). Toda delni izid kar 10:1 v korist domačink je prinesel hitro odločitev v tretjem nizu (25:13).

V domači vrsti je bila s 15 točkami najbolj učinkovita Lorena Lorber Fijok, 14 pa jih je dodala Naja Boisa.

V nedeljo ob 20. uri Slovenke, ki so si že pred začetkom turnirja zagotovile nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice prav tako v Mariboru, čaka še dvoboj proti Avstrijkam. Slednje so danes premagale Izrael s 3:0 in se prav tako uvrstile na zaključni turnir. Slovenke za prvo mesto v skupini A potrebujejo en osvojen niz proti severnim sosedam.

Iz skupine B bosta prihodnji petek in soboto v Mariboru igrali prvouvrščena Portugalska in druga Bosna in Hercegovina.

Članki iz rubrike