stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.11.2020 21:43:35

ACH v srednjeevropski ligi prvič poražen

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v srednjeevropski ligi zabeležili prvi poraz v sezoni. V Pliberku jih je premagala Zadruga Dob s 3:1 (-17, 20, 17, 22).

V srednjeevropski ligi ni več neporaženih ekip. Doslej so bili to Ljubljančani, ki so na začetku dobili so vsa štiri srečanja, zdaj pa so postali prva slovenska ekipa, ki ni uspela premagati večkratnih avstrijskih prvakov, ekipe slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja. Pred tem so Korošci izgubili na gostovanjih v Mariboru in Kamniku.


Čeprav so gosti dobili prvi niz, so v nadaljevanju preslabo sprejemali začetne udarce gostiteljev, sprejemalci, predvsem Matej Kök in Jure Okroglič, ki ga je v četrtem nizu zamenjal, nista imela svojega dne, dosti boljše pa ni šlo niti Janu Pokeršniku, pri tem elementu je bil sicer najbolj obremenjen.

Domači so dosegli šest asov, razpoloženi pa so bili tudi v napadu, največ je pokazal Poljak Konrad Formela, dosegel je 19 točk in tri ase, gostujoči blok je naredil premalo, da bi ga zaustavil.

Na drugi strani je bil še bolj učinkovit Božidar Vučićević, a njegovih 23 točk ni pomagalo, da bi ljubljanska ekipa deset dni pred začetkom lige prvakov zabeležila ugodnejši izid. Vodstvo na prvenstveni lestvici so tako zadržali odbojkarji Merkur Maribora, ki imajo točko več od Ljubljančanov, a tudi tekmo več.

Zadruga Dob: Maciel 9, Landfahrer 11, Hruška, Steiner, Kühl 12, Miranda de Alcantara 10, Formela 19, Pušnik, Ferreira, Krassnig, Podlesny 5, Kitzinger.

ACH Volley: Toman, Ropret 1, Pernuš, Pavlović 6, Dagostino, Bošnjak, Okroglič, Rutar 1, Pokeršnik 14, Videčnik 2, Kök 5, Đurić 5, Vučićević 23.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike