bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 22.09.2020 21:27:15

ZARADI KORONE BREZ BOJA! Kamničanke že v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj

Jurij Kodrun
V novi normalnosti se dogajajo tudi takšne stvari, na njih se bomo očitno morali navaditi.

Odbojkarice Calcita Volleyja bi v sredo v Zagrebu morale igrati prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj. Vendar do nje ne bo prišlo, prav tako ne bo povratne tekme v Kamniku, kajti zaradi več pozitivnih testov na covid-19 v ekipi zagrebške Mladosti sta obe tekmi odpovedani. Slovenske prvakinje so že uvrščene v 2. krog.

V njem se bodo pomerile s poljsko ekipo Commercecon Lodž, ki se je tudi na podoben način uvrstil v drugi krog, so sporočil iz kamniškega kluba.

Kamničanke so še pravi čas izvedele, da tekme v Zagrebu ne bo, tako da so zvečer v svoji športni dvorani opravile trening. "Bili smo že skoraj na avtobusu, ko smo izvedeli, da je tekma odpovedana, dokončno potrdilo pa smo dobili popoldne. Hkrati smo čakali tudi na svoje teste, ki so bili na srečo negativni. Žal mi je, da se pomembni dvoboji odločajo na takšen način, ampak na žalost je pač tako, kot je," je po večernem treningu dejal Aljoša Jemec, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

"Že na začetku sezone smo vedeli, da se bo to lahko dogajalo. Na žalost je bila danes Mladost, jutri bomo lahko mi. Vsem skupaj je težko in ni prav, da se stvari na takšen način odločajo. Mi smo si želeli to tekmo igrati, dolgo smo se nanjo pripravljali in tudi s tega vidika ni dobra situacija. Ne ostane nam drugega, kot da se vrnemo nazaj v dvorano in skušamo narediti korak naprej v svoji igri. To je domača naloga, ki jo zdaj imamo," je dodal Jemec.

Za Poljakinje je v prejšnji sezoni igrala kapetanka slovenske reprezentance in nekdanja igralka Calcit Volleyja, Eva Mori, ki kariero nadaljuje v Turčiji. "O Poljakinjah sploh še nismo razmišljali, zanje bo še čas. Dejstvo je, da gre za močno ekipo, nekaj informacij o njej že imamo, druge bomo še pridobili," se s Poljakinjami še ne želi obremenjevati Jemec.

Prva tekma med Poljakinjami in Kamničankami bo na sporedu med 6. in 8. oktobrom v Lodžu, povratna pa bo teden dni pozneje v Kamniku. Boljša ekipa iz obeh tekem se bo uvrstila v ligo prvakinj.

Članki iz rubrike