Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.07.2020 11:05:31

Obsojeni posiljevalec v LJUBLJANI?! Zaradi nepričakovanih težav je prišlo do preobrata, klub se je odločil, da ...

Google maps
Gregor Ropret se vrača v odbojkarski klub ACH Volley, so zapisali na spletni strani serijskih slovenskih prvakov. Kubanec Ricardo Calvo ne bo diktiral napadu oranžnih zmajev, kot je bilo sprva predvideno. Zaradi nemogočih okoliščin v zvezi z izdajo vizuma zaradi koronavirusa sta se klub in igralec dogovorila za prekinitev pogodbe.

Vodstvo slovenskih prvakov je tako pod svoje okrilje pripeljalo Gregorja Ropreta, člana slovenske reprezentance zadnjih nekaj let.

Po odhodu iz ljubljanske ekipe je igral v Avstriji, Turčiji, na Češkem in nazadnje v Franciji pri ekipi Nantes Reze. Kariero je sicer prvotno nameraval nadaljevati pri francoskem klubu Rennes, a do dogovora na koncu ni prišlo.


"Tam je bila letos res popolna zmešnjava. Ekipi, ki naj bi se borila za prvaka Francije, se je zaradi finančne nediscipline na koncu zgodil najbolj črn scenarij. Finančna komisija jim ni podelila licence za prvo ligo, kar najbrž pomeni selitev kluba v drugo ali tretjo ligo, ni pa izključeno niti, da se klub v celoti zapre," je razmere komentiral izkušeni Brezovčan.

Veseli ga, da se po osmih letih znova vrača v Tivoli. "Po vseh težavah in negotovostih, ki jih je v športu povzročil koronavirus, je bila zame in predvsem za mojo družino tole daleč najboljša rešitev. Res bi se rad zahvalil vsem odgovornim v klubu, ki so naredili vse v svoji moči, da je do tega prestopa dejansko tudi prišlo."

Največji izziv mu predstavlja liga prvakov, predvsem pa sta ga za prihod prepričala ekipa in trener Matija Pleško. "Mislim, da je letošnja ekipa zelo kvalitetna. Prepričan sem, da se lahko z nekaj sreče in če ne bo poškodb, enakovredno kosamo z vsakim evropskim moštvom. O Plešku pa tudi ni potrebno izgubljati veliko besed. Gre za vrhunskega igralca, velikega borca, ki se ne boji nikogar, poleg tega pa je še dober prijatelj. Prepričan sem, da bo znal iz ekipe potegniti največ," je ob prihodu v ljubljanski klub dejal dvakratni dobitnik srebrnega odličja na evropskem prvenstvu.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike