Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.11.2019 18:44:27

ACH gladko premagal Waldviertel

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi 13. kroga srednjeevropske lige v Ljubljani premagali avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (18, 17, 24).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 213, sodnika: Stipaničev, Rajković (oba Ljubljana).
* ACH Volley: Flajs, Vućičević, Kumer, Purič 7, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 25, Okroglič 2, Vilimanović 2, Pokeršnik 7, Videčnik 4, Kök 2.
* Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois 11, Bornemann 2, Bartoš 1, Tille, Fullerton 6, Boff 3, Hahn, Szarek 7, Siwczyk 4, De Vries 1, Borris 3.


Slovenski prvaki so še drugič v sezoni premagali Waldviertel. Tako kot na prvi tekmi v Avstriji tudi tokrat tekmecem niso dopustili niti niza, z zmago pa se vrnili na prvo mesto, pred Calcitom imajo zdaj s tekmo več dve točki prednosti. V prvih dveh nizih dvomov, kdo ju bo dobil, ni bilo, v tretjem pa bi Avstrijci lahko podaljšali dvoboj, imeli so zaključno žogo in protinapad, a so se gostitelji z dvema blokoma rešili.

V prvem nizu so gosti povedli s 3:1, toda s štirimi zaporednimi točkami so v vodstvo prešli domači, ki ga nato niso več izpustili iz rok. Nekaj dlje so imeli gostujoči igralci prednost v drugem nizu, vodili so z 10:9, nato pa je blok Dika Puriča vzpodbudil ljubljansko ekipo. Kmalu je bilo na semaforju 17:12, ko pa je Andrija Vilimanović z asom svoje moštvo popeljal v vodstvo z 12:16, je bilo jasno, da bo ACH vodil z 2:0.

Ljubljančani so tretji niz odprli s tremi zaporednimi točkami, gosti so jih ujeli, po izidu 7:7 pa je za novo bolj prepričljivo prednost domačih poskrbel Matek Kök, ki je zaigral prvič po poškodbi. Z njegovimi servisi, dosegel je dva zaporedna asa, so Ljubljančani povedli z 11:7. Toda Avstrijci se niso hoteli predati. V končnici so tekmeca ujeli prešli v vodstvo, imeli tudi zaključno žogo in protinapad. A nato je blok točko dosegel Matic Videčnik, nato še Vilimanović, dvoboj pa je z napadalno akcijo končal Petar Đirlić, s 25 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike