denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.10.2019 10:01:46

Mariborčani na dobri poti

Patricija Bizjak je zelo spodobno odprla tekmo.
psno
Prvi dan evropskih pokalov, na katerem so nastopile vse slovenske ekipe, so se med njimi najbolje odrezali Mariborčani in Kamničanke.

Na svetovnem pokalu v Ludwigshafnu je v moški konkurenci zelo pestro, Mariborčani pa ostajajo v igri za napredovanje, toda na vse bo dal odgovor drugi dan predtekmovanja. Nastop je odprl Luka Sajko, kateremu nikakor ni stekla igra na polno. Toda v čiščenju je bil zelo dober in na koncu je podrl 565 kegljev. Potem je na steze stopil reprezentant Matej Lepej, ki se je na polno precej bolje izkazal. Odličen je bil tudi na čiščenju, saj je podrl kar 255 kegljev in zaključil nastop pri 636 kegljih. Od njega je bil boljši le Nemec Weber, ki je končal pri 650 podrtih kegljih. Mariborčanom tako po tretjini nastopa zelo dobro kaže. V ženski konkurenci, ki za nas zaradi nenastopa Kranjčank ni tako zanimiva, zelo prepričljivo vodijo domačinke, Victoria Bamberg, ki so se po dolgih letih oddahnile, ker na tem pokalu ni Celjank.

V Varaždinu pa poteka evropski pokal, ki se je v obeh konkurencah prevesil v drugi del. Za Tržičane je kot prvi drugi dan igral Jure Mejač, ki je končal pri 561 podrtih kegljih. Po nastopu Matjaža Vovka (544), pa je bilo dokončno jasno, da se bo Ljubelj lahko boril le čim boljšo uvrstitev, medtem ko jim je boj za prva štiri mesta dokončno splaval po vodi. Malce več dobre volje pa je bilo v ženski konkurenci, kjer igrajo Celjanke. Patricija Bizjak, ki je odprla tekmo, je končala pri spodbudnih 557 podrtih kegljih. No, kasneje je malce manj podrla Mira Grobelnik, ki je pristala na 520 kegljih. Kljub temu to ni bilo tako slabo, saj tudi druge igralke zelo težko naredijo dober rezultat, saj je kot vse kaže kegljišče zelo težko.

Zelo spodbudne novice pa prihajajo iz obale reke Save v Slavonskem Brodu, kjer se igra pokal NBC. Ženski ekipi Ljubelja drugi dan nastopov ni uspel in so se dokončno poslovile od borbe za polfinale tega pokala. Najprej je Lidija Gotz sicer solidno začela, potem pa jo je začela zdelovati trema in njene preciznosti ni bilo več. Proti koncu se je že zelo mučila in prišla do skromnih 439 kegljev. Veliko boljše volje pa ni bila tudi Avstrijka Birgit Schoffmann – Poljanec, ki je končala na le 531 podrtih kegljih. Zato pa je veliko več dobre volje ob nastopih Kamničank. Potem ko je odlično odprla tekmovanje mlada naveza Repnik – Koprivec, se je drugi dan izkazala mlada mamica Urška Prelog Košir, ki je nastop ob zelo dobrem čiščenju zaključila pri 579 podrtih kegljih in le za kegelj zaostala za najboljšim ženskim rezultatom. Tudi Tadeja Kokalj se je na stezah zelo dobro znašla, podrla 549 kegljev in tako Calcitu odprla vrata do polfinala. Seveda bo treba še odlično oddelati zadnji dan predtekmovanja.

V moški konkurenci našim predstavnikom kaže malce slabše. Drugi Kamničan Igor Zamljen je svoje delo dobro opravil in zaključil pri 574 kegljih, slabše pa je šlo Gašperju Burkeljci, ki je zaključil na 551 podrtih kegljih. Tako Calcitu za uvrstitev med prve štiri manjka približno osemdeset kegljev, ki jih bo poizkušala nadoknaditi druga trojka igralcev. Medtem Postojnčani zaostajajo še dodatnih 13 kegljev, potem ko je Igor Čosič podrl 550 kegljev, Kočevec Zlatko Pajnič pa 539 kegljev. Na polovici je Calcit osmi, Proteus pa trinajsti. Ob izenačenosti ekip bi že en odličen rezultat prinesel velike spremembe na lestvici.

Galerija

Članki iz rubrike