GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
2 29.09.2019 21:11:38

DONČIĆ IN DRAGIĆ V EN GLAS: "Fantje, tole je bilo..."

Martin Metelko
Čeprav slovenski moški odbojkarski reprezentanci v finalu evropskega prvenstva v Parizu ni uspelo premagati Srbije, pa je na družbenih omrežjih za srebrno odličje vseeno prejela veliko čestitk, tako od kolegov športnikov kot politikov in drugih, ki so si ogledali zanimive slovenske boje na tem prvenstvu stare celine.

Mnogi so upali, da se bo tudi zaradi novega navala navijačev ponovil Istanbul 2017, ko je košarkarska reprezentanca ob številnih slovenskih košarkarskih privržencih pokorila Evropo. To se ni uresničilo, a je za mnoge, tudi za Košarkarsko zvezo Slovenije, tudi srebro zlatega leska. "Kot smo rekli, za nas ste prvaki. Čestitke fantom za srebrno medaljo zlatega leska!" so na Twitterju zapisali pri KZS.

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov in član reprezentance, ki je leta 2017 vzela zlato v Istanbulu, Luka Dončić pa je zapisal: "Prvo čestitke Srbiji ... ampak kapo dol našim ... Srebrna medalja je vrh!!! Samo tako naprej."

Njegov soigralec iz takratne ekipe Goran Dragić je dodal: "Čestitam @SloVolley za odlično EP in srebrno medaljo!!! Lepo je bilo gledati dve ekipi iz bivše Juge v finalu. Čestitke tudi @ossrb."

Tekmo si je v živo ogledal predsednik države Borut Pahor, ki je ves čas tudi na družbenih omrežjih aktivno spremljal odbojkarski uspeh. Po osvojitvi srebra pa je zapisal: "To ni konec pravljice, to je njen nov začetek. Iskrene čestitke, @SloVolley!"



Predsednik vlade Marjan Šarec pa je srebro Slovenije pospremil z besedami: "Ni zlato, je pa enako vredno. Iskrene čestitke našim odbojkarjem za dobro predstavo na prvenstvu. Še bodo priložnosti, pogumno naprej!"

Čestitke so na Twitterju izrekli tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport: "Iskrene čestitke za vse srčne, borbene, požrtvovalne in zmagovite trenutke. Vaše medalje imajo zlat lesk. Bravo, fantje @SloVolley!!!"

Olimpijski komite Slovenije se je pridružil čestitkam: "Ekipa @SloVolley! Iskrene čestitke za vaše srčne, borbene in zmagovalne nize na letošnjem evropskem prvenstvu @CEVEuroVolley. Za nas ste ZMAGOVALCI. GLOBOK POKLON."

Tudi drugi slovenski uporabniki družbenih omrežij so v večini izpostavili, da je tudi srebro uspeh in odbojkarjem, ki jih je vodil italijanski strokovnjak Alberto Giuliani, čestitali za doseženo.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike