gobar01 Svet24.si

Zakaj strastni gobarji ne izdajo bogatega rajona

alma drešević Svet24.si

Otrok ni več kazal znakov življenja, prisebna ...

sezone Dobra karma

Dobre plati značaja nam določa rojstna sezona

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

Nika Zorjan priznala, da je Rok Piletič ...

Zvezdana Mlakar in Zoran Klemenc Njena.si

Zvezdana razkrila, kaj se je zgodilo z možem

STA
STA
2 29.09.2019 21:11:38

DONČIĆ IN DRAGIĆ V EN GLAS: "Fantje, tole je bilo..."

Martin Metelko
Čeprav slovenski moški odbojkarski reprezentanci v finalu evropskega prvenstva v Parizu ni uspelo premagati Srbije, pa je na družbenih omrežjih za srebrno odličje vseeno prejela veliko čestitk, tako od kolegov športnikov kot politikov in drugih, ki so si ogledali zanimive slovenske boje na tem prvenstvu stare celine.

Mnogi so upali, da se bo tudi zaradi novega navala navijačev ponovil Istanbul 2017, ko je košarkarska reprezentanca ob številnih slovenskih košarkarskih privržencih pokorila Evropo. To se ni uresničilo, a je za mnoge, tudi za Košarkarsko zvezo Slovenije, tudi srebro zlatega leska. "Kot smo rekli, za nas ste prvaki. Čestitke fantom za srebrno medaljo zlatega leska!" so na Twitterju zapisali pri KZS.

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov in član reprezentance, ki je leta 2017 vzela zlato v Istanbulu, Luka Dončić pa je zapisal: "Prvo čestitke Srbiji ... ampak kapo dol našim ... Srebrna medalja je vrh!!! Samo tako naprej."

Njegov soigralec iz takratne ekipe Goran Dragić je dodal: "Čestitam @SloVolley za odlično EP in srebrno medaljo!!! Lepo je bilo gledati dve ekipi iz bivše Juge v finalu. Čestitke tudi @ossrb."

Tekmo si je v živo ogledal predsednik države Borut Pahor, ki je ves čas tudi na družbenih omrežjih aktivno spremljal odbojkarski uspeh. Po osvojitvi srebra pa je zapisal: "To ni konec pravljice, to je njen nov začetek. Iskrene čestitke, @SloVolley!"Predsednik vlade Marjan Šarec pa je srebro Slovenije pospremil z besedami: "Ni zlato, je pa enako vredno. Iskrene čestitke našim odbojkarjem za dobro predstavo na prvenstvu. Še bodo priložnosti, pogumno naprej!"

Čestitke so na Twitterju izrekli tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport: "Iskrene čestitke za vse srčne, borbene, požrtvovalne in zmagovite trenutke. Vaše medalje imajo zlat lesk. Bravo, fantje @SloVolley!!!"

Olimpijski komite Slovenije se je pridružil čestitkam: "Ekipa @SloVolley! Iskrene čestitke za vaše srčne, borbene in zmagovalne nize na letošnjem evropskem prvenstvu @CEVEuroVolley. Za nas ste ZMAGOVALCI. GLOBOK POKLON."

Tudi drugi slovenski uporabniki družbenih omrežij so v večini izpostavili, da je tudi srebro uspeh in odbojkarjem, ki jih je vodil italijanski strokovnjak Alberto Giuliani, čestitali za doseženo.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike