phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
0 30.07.2019 17:32:10

V začetku avgusta v Ljubljani svetovna serija

Nikola Miljković
Drugi turnir svetovne serije v odbojki na mivki bo med 1. in 4. avgustom potekal v Ljubljani, v Ludusu v Črnučah in na Kongresnem trgu, kjer bodo "na plaži sredi mesta" zadnja dva dneva izločilni in zaključni obračuni. V nedeljo bo ob 21. uri finale odbojkaric, uro pozneje še finalna tekma za odbojkarje.

Slovenske barve bo zastopalo osem dvojic. Ambasadorja tekmovanja, ki sicer poteka že šesto leto, sta Tjaša Kotnik in Nejc Zemljak, slovenska tekmovalca z največ uspehi doslej.

"Letošnja sezona je bila zelo uspešna, začela se je že z zmago lani na Madžarskem, tudi nadaljevanje je bilo dobro, zato upam, da bo tudi tekma v Ljubljani uspešna. Konkurenca bo zelo močna, ker so naslednje leto olimpijske igre. Vse ekipe si želijo priboriti čim več točk in se s tem uvrstiti na OI," je povedala Kotnikova.

S Tjašo Jančar je nedavno znova postala tudi državna prvakinja. Na turnirju bosta šesti nosilki in upata, da bosta osvojili medaljo."Sezona je kratka, v njej so vzponi in padci. Finalni obračun v pol ure pa je kratek, razplet je odvisen od številnih dejavnikov. Že če malo slabše spiš, lahko to vpliva na končni razplet. Upamo na najboljše," je dodal Zemljak, ki je z Janom Pokeršnikom na vseh dosedanjih turnirjih prišel v polfinale.

Turnir se bo začel 1. avgusta v športnem parku Ludus v Črnučah, ko se bo na kvalifikacijskih obračunih po 16 ekip v ženski in moški konkurenci med seboj pomerilo za štiri mesta, ki bodo vodila na glavni turnir.

Ta se bo začel dan pozneje, ko bodo tekmovanja potekala tako v Črnučah kot tudi že na Kongresnem trgu. V središču slovenske prestolnice se bodo izločilni boji začeli 3. avgusta, polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračun pa bodo 4. avgusta.

Članki iz rubrike