phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
0 29.07.2019 20:46:54

Najbolje sta ovire premagovala Urh Bauman in njegov konj Larisal

vszi
Urh Bauman je na državnem prvenstvu v preskakovanju ovir v Lipici v nedeljo dokazal, da je s sedemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec. Z odličnim nastopom na 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil občinstvo in prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci, so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Na treh tekmah državnega prvenstva, ki je v Kobilarni Lipica potekalo med 25. in 28. julijem, je Urh Bauman iz lastnega konjeniškega kluba v Mariboru podrl le dve oviri, kar mu je prineslo štiri kazenske točke in prvo mesto.

Drugo mesto je osvojil Primož Rifelj s konjem Chamberlain iz Konjeniškega kluba Suprinn, tretje pa je osvojila Tajda Bosio s konjem Londonkor iz Športnega društva Konjeniški center Celje.

V kategoriji mladih jahačev U25 se je naziva veselila Tanit Baukman s kobilo Copacabana, srebrna pa je bila Neja Bevc s konjem Cambo, obe iz KK Karlo Maribor.


Med mladinci je lovoriko osvojila Anthea Lorber s kobilo Catarina (KK Velenje), druga je bila Hana Strniša s konjem Querenzo (KK Stožice Ljubljana), tretja pa Ajda Ušen s konjem Diamante (KK Slovenj Gradec). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ela Železnik s konjem Casscolatrio, medtem ko je bil drugi Mihael Kovačič mlajši s konjem Ali (oba KK Karlo Maribor), tretja pa Katarina Julija Pipan s kobilo Wiktorija (KK PIP Ljubljana).

Med amaterji je bila najuspešnejša Brina Sanda s konjem Hollande de Muze B (KK Velenje), druga Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK PIP Ljubljana) in tretja Iza Štrumbelj Oblak s konjem Giandretti Ryal K (KK Velenje).

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir, ki sta ga pripravili Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica, je v Lipico pritegnilo 135 jahačev z več kot 180 konji.

Sicer pa v Kobilarni Lipica še ni konec letošnjih državnih prvenstev. 31. avgusta in 1. septembra bodo pomerili svoje moči najboljši vozniki vpreg, med 20. in 22. septembrom pa bo sledilo še državno prvenstvo v dresurnem jahanju.

Članki iz rubrike