Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.02.2019 20:24:16

ACH Volley ostal brez zmage v ligi prvakov

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 6. kroga lige prvakov (skupina C) izgubili s francoskim Chaumontom z 1:3 (-17, 23, -15, -16). Ljubljančani so tako ostali brez zmage v ligi prvakov v sezoni 2018/19 in tudi na zadnjem mestu svoje skupine.

ACH Volley - Chaumont 1:3 (-17, 23, -15, -16)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodnika: Simonovska, Bensimon.
* ACH Volley: Kovačič, Purić 3, Pavlovič 6, Satler, Brulec 1, Đirlić 12, Okroglič 4, Mantha 5, Vilimanović 1, Pokeršnik 8, Videčnik 5, Poluian 9.
* Chaumont: Atanasov 18, Westkeith, Bannblair, Geiler 1, Saeta 1, Ben Tara 9, Patak 10, Fernandez Valcarcel 7, Winkelmuller 10, Repak, Averill 17, Rodriguez 1, Morillon.

Odbojkarji ACH Volleyja so se danes poslovili od lige prvakov v tej sezoni. S francoskim Chaumontom so iskali prvo zmago, ki sicer razen estetskega učinka ne bi več pomagala ljubljanski ekipi, saj je bila obsojena na zadnje mesto v skupini C. Na koncu se ni izšlo in sezono so končali le z dvema točkama.

Ljubljančani so se zavedali, da nimajo več nobenih možnosti za preboj iz skupine, želeli pa so popraviti dosedanji izkupiček, ko so edini točki doslej dobili na domačih tekmah, ob porazih s Friedrichshafnom in Zenitom z 2:3. Francozi so na prvem medsebojnem dvoboju v ligi prvakov januarja doma zmagali s 3:1.


Chaumont se je resno potegoval za napredovanje v četrtfinale, zato je bilo pričakovati zelo resen pristop. To se je v uvodnem nizu tudi uresničilo, domači so bili sicer dolgo povsem enakovredni (do izida 12:12). Potem so si Francozi prvič priigrali dve točki naskoka, ga po nekaj napakah domačih in z odličnim blokom še povečali in po 14:18 so se Ljubljančani znašli v težavah. Razlika se je nato še povečala, tudi zaradi napak domačih, ki so grešili tudi pri servisih, gostje pa so imeli odličen napad za zmago v prvem nizu s 25:17.

V nadaljevanju so odbojkarji ACH Volleyja zaigrali bolj zbrano, stekla je igra v bloku in sad takšne igre je bil tudi dober uvod ter vodstvo z 12:9. Tokrat so Francozi skušali z minuto odmora spremeniti potek dvoboja, a so Ljubljančani dolgo obdržali točko ali dve prednosti. Izid 18:17 je napovedal tesen razplet, gostje so domače dvakrat ujeli (21:21, 23:23), potem pa so sodniki po ogledu posnetka dosodili dotik Chaumontu v bloku, vodstva 24:23 pa domači niso zapravili.

Začetek tretjega niza ni bil po okusu domačih; zaostanek 2:6 je trenerja Matijo Pleška prisil v hitro minuto odmora, po kateri so se sicer približali na 5:6, to pa je bilo tudi najtesnejši izid v tem nizu. Pozneje so gostje stopili na plin, na hitro nanizali nekaj točk in povedli že z 18:10. Niti igre so trdno držali v svojih rokah in domačim do konca niza dovolili le še pet točk.

Nič boljši ni bil začetek četrtega; po 0:4 je Pleško spet hitro zbral svoje igralce, toda ni pomagalo. Francozi so se razigrali, domačim prvo točko dovolili šele pri 1:6. Pozneje je bila igra bolj enakovredna, vendar so prednost z začetka gostje znali zadržati. Na koncu so tako brez večjih težav zmagali tudi v tem nizu in skupno s 3:1.

Evropska sezona je tako za Ljubljančane končana, čakata pa jih še mednarodni nastopi v srednjeevropski ligi, kjer so do končnice prišli s prvim mestom v rednem delu, ter seveda domače prvenstvo.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike