901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 16.12.2018 00:03:04

ACH v Kanalu izvlekel zmago, Calcit brez težav proti Hiši na kolesih

Derbi 10. kroga 1. DOL za moške med ACH Volleyjem in Salonitom iz Anhovega je na koncu le pripadel Ljubljančanom, ki pa so za zmago potrebovali pet nizov. Manj dela so imeli prvi zasledovalci serijskih državnih prvakov Kamničani, ki so s 3:0 premagali Hišo na kolesih. Maribor je s 3:1 ugnal Panvito in zadržal tretje mesto na prvenstveni lestvici.

Vodilni ACH je gostoval v Kanalu pri četrtouvščenem Salonitu in bil blizu prvemu porazu v sezoni. V prvem nizu so Kanalci Ljubljančane "odpihnili" s 25:15, a le redki so verjeli, da se bodo domači sprehodili do zmage.

ACH je drugi niz dobil tesno s 23:25, tesen je bil tudi tretji niz, ki so ga dobili igralci Salonita in s tem povedli z 2:1. Gostje iz slovenske prestolnice so se morali zbrati, saj jim je grozil poraz.

Ob drugem tehničnem odmoru četrtega niza so imeli štiri točke prednosti, te pa so znali zadržati do zmage v nizu in izida 2:2. Peti niz je bil izenačen do devete točke, zatem pa so gosti strli odpor domačinov in osvojili dve točki.


Pri zasledovalec ACH-ja Calcit Volley je brez večjih težav s 3:0 premagal Hišo na kolesih. V tekmi so bili Kamničani na robu poraza le v drugem nizu, ko so v končnici zaostajali že za štiri točke (19:23), v preostalih dveh nizih pa njihova zmaga ni bila vprašljiva.

Tretji Maribor je pričakovano zmagal, igralci iz štajerske prestolnice so za sedmo zmago v Murski Soboti s 3:1 ugnali Panvito.

Obračun dveh ekip iz spodnjega dela lestvice med Šoštanjem in Hočami je po petih nizih pripadel igralcem iz Šaleške doline.

V petek so predzadnje Črnuče klonile proti Krki z 2:3.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike