Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 15.10.2018 15:04:04

SRAMOTA: FIVB takole obrazložila sporno potezo na račun slovenske reprezentance!

www.alesfevzer.com
Svetovno prvenstvo v odbojki za moške, ki se je 30. septembra zaključilo v Italiji in Bolgariji, so slovenski odbojkarji skupaj z Iranom, Francijo in Nizozemsko končali na devetem mestu, nekaj dni pozneje pa je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) ugodila pritožbi Francozov, spremenila razvrstitev, Slovenija je prvenstvo pristala na 12. mestu.

Prvih šest mest v razvrstitvi ni bilo vprašljivih, zasedle so jih Poljska, Brazilija, ZDA, Srbija, Italija in Rusija, se je pa zato precej spremenil vrstni red na preostalih mestih. Prej sedma Belgija in osma Kanada sta glede na novo razvrstitev zasedli deseto oziroma deveto mesto, Francija se je z devetega povzpela na sedmo, Nizozemska z devetega na osmo. Iz najboljše dvanajsterice je izpadel Iran, vanjo se je uvrstila Bolgarija, Slovenija pa je z devetega zdrsnila na 12. mesto.

Neposredno po objavi nove razvrstitve je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) od FIVB zahtevala pojasnilo (enako je storila tudi belgijska zveza) in ga po skoraj dveh tednih le dobila.



Po navedbah Nade Sabella z oddelka za stike z javnostmi pri FIVB je pri sestavi prvotne lestvice, ki je bila več dni objavljena na uradni spletni strani FIVB, www.fivb.org, prišlo do sistemske napake, zaradi katere je bil uporabljen napačen kriterij razvrščanja reprezentanc. FIVB pri tem še poudarja, da je nova razvrstitev sestavljena na podlagi novih kriterijev, ki so bili sprejeti pred letošnjim prvenstvom. Glede na omenjene kriterije so reprezentance razvrščene glede na število zmag, število osvojenih točk, kvoto dobljenih in izgubljenih nizov, kvoto dobljenih in izgubljenih točk na vseh tekmah in glede na rezultat medsebojne tekme.

Kočna razvrstitev na svetovnem prvenstvu bo imela sicer velik vpliv na novo lestvico FIVB in posledično na izhodišče v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020. Slovenija na lestvici FIVB trenutno sicer zaseda 23. mesto, a bo uvrstitev na novi lestvici občutno boljša.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike