32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

meghan markle Svet24.si

Kraljevska bomba: trdi, da obstaja vroč posnetek ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

mirko_kaja25 Njena.si

Velika življenjska sprememba Mirka Mayerja in ...

STA
STA
0 08.09.2018 21:15:14

Slovenci v spektakularnem srečanju morali priznati premoč ameriškim odbojkarjem, a optimizma pred SP je ogromno

alesfevzer.com
Ameriška moška odbojkarska reprezentanca je zmagovalka pripravljalnega turnirja v Stožicah. Američani so dobili vse tri tekme, v zadnji so bili s 3:1 (22, 23, -24, 21) boljši od Slovenije, ki je tako z dvema zmagama in porazom zasedla drugo mesto, tudi v zadnjem dvoboju pa se še zdaleč ni osramotila.

Američani so v odločilni tekmi turnirja pokazali vse svoje razkošno znanje, dokazali so, zakaj so druga reprezentanca sveta in eden izmed največjih favoritov svetovnega prvenstva, ki se v nedeljo začenja v Italiji in Bolgariji. Toda tudi Slovenija ni dosti zaostajala, odlično se je borila. Slovenskega selektorja Slobodana Kovača pa lahko veselijo predvsem dobri servisi slovenskih igralcev, ki so v večji meri zaslužni, da so Američanom odvzeli niz, kar je bilo glede na videno največ, kar so lahko dosegli. So pa tekmece prisilili, da so se morali za zmago močno potruditi.


Slovenci, ki so začeli v najmočnejši postavi, so tekmo začeli slabo. Težave na sprejemu so povzročile slabo organizacijo napadov, posledica je bil zaostanek 3:10. A ko so stabilizirali sprejem in začeli pritiskati s servisi so začeli tekmeca loviti. Pri izidu 15:17 so zaostajali le še dve točki, pri izidu 18:20 so imeli prvo priložnost, da so povsem približajo, a v protinapadu ni bil uspešen Gasparini. Kar ni uspelo Gaspariniju, je v končnici Klemnu Čebulju, ki je poskrbel za izid 22:23, toda Američani jim več niso dopustili, da so izkoristili že prvo zaključno žogo je bila zaslužna napaka Gasparinija v napadu.

Prvo občutnejše vodstvo v drugem nizu so si gosti priigrali po bloku Janu Kozamerniku in napaki Gasparinija, ki je moral takoj zatem na klop, zamenjal ga je Tonček Štern. Povedli so z 10:6, po asu Maxwella Holta so vodili že s 13:7. Servisi Čebulja in Gregorja Ropreta, ki je prav tako vstopil v igro, so Slovenijo pripeljali do izenačenja, izid 21:21 je postavil Alen Pajenk. A Taylor Sander je s servisom Američane spet vrnil v vodstvo z dvema točkama, kar je tudi zadostovalo za 2:0.

IMG_9684
alesfevzer.comTretji niz je dvignil na noge več kot 2500 gledalcev v stoženski dvorani. Ropret je odlično organiziral igro in še bolje serviral, Štern ni delal napak, tudi on je prispeval nekaj neubranljivih servisov, ravno tako Čebulj, ki je tudi navdušil z igro v polju, borbenostjo in željo. Slovenska reprezentanca je ves čas vodila, v končnici, v kateri je v igro vstopil tudi Alen Šket, pa z nekaj napakami prišla v izgubljeni položaj. A se je iz njega znala izkopati, obranila je zaključno žogo, z blokom Šterna sama prišla do zaključne žoge, ki jo je tudi izkoristila.

Žal pa vrhunske predstave ni ponovila v četrtem nizu, v katerem je priložnost za igro dobil tudi Jan Klobučar. Do izida 13:13 je še šlo, nato pa so tekmeci dosegli as, Štern je storil dve napaki in Američani so se dovolj odlepili, da so tekmo mirno pripeljali do konca.
--------------------

Slovenija - ZDA 1:3 (22, 23, -24, 21)

* Dvorana Stožice, gledalcev 2600.
* Slovenija: Štern 8, Pajenk 9, Kozamernik 6, Šket 6, Gasparini 2, Pavlović, Vinčić, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret 3, Urnaut 7, Čebulj 13.
* ZDA: Anderson 15, Rusell 15, Sander 19, Jendryk, K. Shoji, McDonnell, Christenson 2, Holt 8, Patch, Langolis 2, Averill 8, Smith, Watten, E. Shoji.

-------------------------------------------

IZJAVE PO TURNIRJU

Slobodan Kovač, selektor Slovenije:
"Tak turnir in tekme proti trem močnim reprezentancam smo potrebovali, nismo pa pokazali svojega maksimuma. Imamo še rezerve, ki jih bomo morali aktivirati v času svetovnega prvenstva. Zelo sem zadovoljen z odnosom, moramo pa nekaj stvari popraviti. Predvsem napad, predvsem danes v njem nismo bili najboljši."

"Ne vem, kaj je bilo na začetku z nekaterimi igralci. Tu mislim na Gasparinija in Vinčića, kot da bi se ustrašili, da se je danes na tribunah zbralo več ljudi. A po eni ali dveh tekmah ne bom sodil nobenega. Vem, da ju potrebujemo in ju bomo poskušali dvigniti. Po drugi strani pa smo bili tudi brez njiju enakovredni eni najboljših reprezentanc na svetu, kar dokazuje, da imam širok kader."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije:
"Mislim, da nam je turnir zelo koristil, lahko smo se merili z ekipami, ki so na naši ravni ali celo višje. Sploh pa so pred nami po številu udeležb na velikih tekmovanjih in možnostih, da igrajo težke tekme. Lahko smo videli, kje imamo rezerve, kaj moramo še storiti, smo pa dve ekipi premagali, tudi Američanom smo bili enakovredni."

"Na trenutke igramo zelo kakovostno, a delamo še začetniške napake. Na svetovnem prvenstvu ne bomo smeli podarjati točk, kot smo jih danes Američanom. Tako kakovostne reprezentance znajo vse kaznovati. Mi že dolgo vemo, da lahko vsakega premagamo, a tudi vemo, da smo v zaostanku z igranjem težkih tekem, to pa na koncu dela razliko."

Gregor Ropret, podajalec Slovenije
"Mislim, da smo danes odigrali kakovostno tekmo. Nihče nam ne more očitati, da se nismo borili, da nismo hoteli, a na koncu so prišle do izraza izkušnje s težkih tekem. V končnicah se je pokazala njihova kakovost, a ne smemo biti razočarani. Če bomo še naprej rasli s tekme v tekmo, se nam na svetovnem prvenstvu obeta dober rezultat. Danes smo bili odlični pri servisu, a brez njega se s takimi ekipami sploh ne da igrati. To more biti naše orožje."

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike