Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.09.2018 20:39:28

Kozinova in Hernandezova neodločeno v zagrebški Areni

Martin Metelko
V sklopu boksarskega gala večera v zagrebški Areni sta se Slovenka Ema Kozin in Irais Hernandez iz Mehike pomerili za šampionski pas WBC silver v super srednji kategoriji. Sodniki so na koncu razsodili, da se je dvoboj končal neodločeno.

Devetnajstletna Ljubljančanka, ki je ob tem tudi svetovna prvakinja po verziji WBC, je imela v dvoboju podrejeno vlogo, saj je Mehičanka vseskozi napadala, odločili pa so zadeti in čistejši udarci, kar je bil element, v katerem je bila mlada Slovenka boljša in kompenzirala napadalnost izkušene tekmice.

Izplen Kozinove v profesionalni karieri se je po današnji borbi malce pokvaril, saj je 14 zmagam dodala prvi remi, a obdržala je svoje naslove.

Najboljša slovenska boksarka je v Zagrebu doživela pomembno šolo boksa za nadaljnjo kariero. Več kot desetletje starejša Mehičanka, ki je imela predvsem bogato amatersko kariero, je zanjo pomenila zanesljivo najtežjo tekmico doslej. Uvod same tekme je sicer pripadel Slovenki, že ob koncu druge runde pa je Hernandezova vzpostavila ravnotežje in Kozinovo prisilila v umikanje in obrambo.

Mehičanka je predstavila tipičen mehiški stil borbe s stalnim napadanjem in pritiskanjem tekmeca v ogrado ringa, kjer je skušala nabrati odločilne točke. Kozinova se v tem položaju ni najbolje znašla, boksala celo za odtenek preveč defenzivno in tekmici prepustila sredino ringa. Manjkalo je predvsem nekaj protinapadov, s katerimi bi Hernandezovo prisilila, da se bolj posveti tudi obrambi. Zanimive so bile tudi končnice posameznih rund, kjer je Mehičanka vsakič skušala narediti odločilno razliko v točkovanju.

A na videz fizično močnejša Mehičanka je s svojim neprestanim napadanjem porabila tudi veliko moči, kar je dalo Kozinovi v končnici borbe, ki je trajala 10 rund, priložnost, da dvoboj pripelje do izenačenega izida, pa čeprav je tekmica tudi v tem delu več napadala, bolj redki udarci Kozinove, ki je imela tudi bučno podporo navijačev, pa so bili natančnejši.

Šampionski pas WBC silver tako ostaja neosvojen, kdo bo dobil naslednjo priložnost in kdo bo naslednji tekmec Kozinove, pa bo jasno v prihodnjih tednih.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike