natasa gorenc Odkrito.si

Nataša Gorenc v norišnici

Melanie Marden Svet24.si

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s...

jasnovidnost Petisvet.si

Čutila sem, da se bo sinu zgodilo nekaj groznega

tomislav hlevnjak Svet24.si

V grozljivi nesreči umrl policist Tomislav: za ...

einsiedler1 Svet24.si

Ženske se nimamo rade, a za to niso krivi moški

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

franc sever Njena.si

Iz zakulisja: V areni se je nekaj zalomilo

STA
STA
1 16.07.2018 07:42:17

Slovenske odbojkarice s porazom začele SP

Slovenska reprezentanca v odbojki sede je s porazom začela nastope na sedmem svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. S 3:0 (10, 12, 18) v nizih so namreč zmago slavile odbojkarice Irana. Varovanke selektorja Simona Božiča se bodo danes ob 11. uri pomerile z Italijankami, v skupini C pa so še svetovne prvakinje Kitajke.

Slovenija nastopa na svojem šestem svetovnem prvenstvu, a s kar tremi debitantkami. Pomlajena zasedba ni bila kos Iranu, peti ekipi z zadnjih paraolimpijskih iger.

Slovenija na SP nastopa v postavi Suzana Ocepek, Jasmina Zbil, Marina Cencelj, Mira Jakin, Tija Vrhovnik, Jana Ferjan, Lena Gabršček, Klara Jeretina, Danica Gošnjak, Senta Jeler.

Najboljši dosežek so Slovenke zabeležile leta 2002, ko so osvojile srebro, na zadnjem prvenstvu leta 2014 pa so bile sedme. V slovenskem taboru si tudi tokrat želijo, da bi prvenstvo končali z vidnim dosežkom, a se hkrati zavedajo, da bo nova kolajna, ob izjemno močnih reprezentancah Rusije, ZDA in Kitajske ter še nekaterih evropskih, težko dosegljiva.

Značke: šport, invalidi, odbojka, sp

Članki iz rubrike