magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld Svet24.si

Umrl je slavni modni oblikovalec

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

čakalne vrste, bolnišnica Svet24.si

Helikopterski prevozi, hišni nadstrešek in druga...

luka doncic Svet24.si

Anamaria Goltes prvič v ZDA o sebi in svojem ...

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

STA
STA
1 16.07.2018 07:42:17

Slovenske odbojkarice s porazom začele SP

Slovenska reprezentanca v odbojki sede je s porazom začela nastope na sedmem svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. S 3:0 (10, 12, 18) v nizih so namreč zmago slavile odbojkarice Irana. Varovanke selektorja Simona Božiča se bodo danes ob 11. uri pomerile z Italijankami, v skupini C pa so še svetovne prvakinje Kitajke.

Slovenija nastopa na svojem šestem svetovnem prvenstvu, a s kar tremi debitantkami. Pomlajena zasedba ni bila kos Iranu, peti ekipi z zadnjih paraolimpijskih iger.

Slovenija na SP nastopa v postavi Suzana Ocepek, Jasmina Zbil, Marina Cencelj, Mira Jakin, Tija Vrhovnik, Jana Ferjan, Lena Gabršček, Klara Jeretina, Danica Gošnjak, Senta Jeler.

Najboljši dosežek so Slovenke zabeležile leta 2002, ko so osvojile srebro, na zadnjem prvenstvu leta 2014 pa so bile sedme. V slovenskem taboru si tudi tokrat želijo, da bi prvenstvo končali z vidnim dosežkom, a se hkrati zavedajo, da bo nova kolajna, ob izjemno močnih reprezentancah Rusije, ZDA in Kitajske ter še nekaterih evropskih, težko dosegljiva.

Značke: šport, invalidi, odbojka, sp

Članki iz rubrike