Denis Toplak Odkrito.si

Bo Denis Toplak odpotoval v tople kraje?

blaz svab 2 Svet24.si

Blaž Švab naredil konec ugibanjem

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

janez zimmermann Svet24.si

Žilni kirurg Zimmermann očita novinarki Carlovi,...

KMETIJA (3) Svet24.si

Zmagovalec Franko: Nimam besed. Živim za take ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

aneta kmetija Njena.si

Aneta na preobrazbi: Od kmetice do modne lepotice

STA
STA
1 16.07.2018 07:42:17

Slovenske odbojkarice s porazom začele SP

Slovenska reprezentanca v odbojki sede je s porazom začela nastope na sedmem svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. S 3:0 (10, 12, 18) v nizih so namreč zmago slavile odbojkarice Irana. Varovanke selektorja Simona Božiča se bodo danes ob 11. uri pomerile z Italijankami, v skupini C pa so še svetovne prvakinje Kitajke.

Slovenija nastopa na svojem šestem svetovnem prvenstvu, a s kar tremi debitantkami. Pomlajena zasedba ni bila kos Iranu, peti ekipi z zadnjih paraolimpijskih iger.

Slovenija na SP nastopa v postavi Suzana Ocepek, Jasmina Zbil, Marina Cencelj, Mira Jakin, Tija Vrhovnik, Jana Ferjan, Lena Gabršček, Klara Jeretina, Danica Gošnjak, Senta Jeler.

Najboljši dosežek so Slovenke zabeležile leta 2002, ko so osvojile srebro, na zadnjem prvenstvu leta 2014 pa so bile sedme. V slovenskem taboru si tudi tokrat želijo, da bi prvenstvo končali z vidnim dosežkom, a se hkrati zavedajo, da bo nova kolajna, ob izjemno močnih reprezentancah Rusije, ZDA in Kitajske ter še nekaterih evropskih, težko dosegljiva.

Značke: šport, invalidi, odbojka, sp

Članki iz rubrike