Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
1 15.07.2018 08:03:47

Boksarska legenda spet zmagala! Pri skoraj 40 letih spet v ringu! (video)

Reuters
Filipinska boksarska legenda Manny Pacquiao je v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji WBA pri 39 letih zaustavil svetovnega prvaka, Argentinca Lucasa Matthyssa.

Pacquiao je v Kuala Lumpurju zmagal v 7. rundi - to je za Filipinca prva tako imenovana "predčasna" zmaga po letu 2009, skupno pa že 60. v karieri.

Pacquiao je v dvorani Axiata z udarci prvič na tla spravil 35-letnega Matthyssa že v tretji rundi, dokončno pa ga je položil na tla v sedmi, ko je sodnik Kenny Bayless končal dvoboj.

Filipinski boksar je prišel do 60. zmage v 23-letni karieri in zdi se, da jo bo skoraj zagotovo podaljšal prek 40. rojstnega dne, ki ga bo praznoval decembra.



"Presenečen sem, da sem ga knockoutiral že tako kmalu v dvoboju. Tako v tretji, kot peti in sedmi rundi. To je bilo res presenečenje, saj zanj velja, da ima izjemno močne udarce," je dejal Pacquiao, ki ima ob 60 zmagah še sedem porazov in dva remija.

"Že dolgo, dolgo časa mi ni uspelo kaj takega. Res sem dobro boksal. Dobro smo trenirali, nismo šli 'na glavo', ampak smo nadzorovano krepili treninge. Nisem več mlad, zato posebna zahvala trenerju in celotni ekipi, ki skrbi zame," je po dvoboju še dejal zimzeleni Filipinec.

Seveda pa je veliko vprašanje, zakaj se je Pacquaio sploh odločil pri skoraj 40 letih spet stopiti v ring. Dvoboj nekoč ene največjih boksarskih zvezd na svetu je namreč pritegnil malo pozornosti in edina stvar, ki pride na misel, je, da je Pacquiao pač potreboval denar.

Članki iz rubrike