Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sk
sk
1 17.06.2018 20:08:50

Nick Škorja do uspeha kariere

Nick Škorja je blestel na Češkem.
mediaspeed.net
V skakalnem Libercu na Češkem je za uspeh svoje kariere poskrbel mladi Laščan Nick Škorja, ki se je uvrstil v finale SP za mladince.

Naš mladinski prvak, član AMTK Ljubljana, se je uvrstil na četrto mesto, ki ga je popeljalo med najboljše mladince na svetu. To mu je prineslo še tri finalne dirke. Prvo bo imel že v soboto, 29. junija, v Holstedu na Danskem. Iz vsakega polfinala so se v finale uvrstili po štirje najboljši vozniki in še trije, ki jih bo določila mednarodna zveza FIM. Na vsaki finalni dirki pa bo nastopil še en domačin.

Nick je tokrat dirko odlično odpeljal. Malce smo se bali zanj po težavah z motorji v Ljubljani. Pred odhodom na Češko nam je zaupal, da je svoja boljša motorja imel na servisu in je v Ljubljani vozil z rezervnima motorjema. Na sami dirki je dvakrat zmagal in bil dvakrat drugi. Še boljšo uvrstitev mu je odnesel zaplet v padec v eni od voženj, ko je ostal brez točke. Osvojenih deset točk mu je prineslo dodatno vožnjo, v kateri je prepričljivo ugnal domačega Čeha Filipa Hajeka in Angleža Zacha Wajtknechta ter si tako pripeljal rezultat kariere. To mu je prineslo tudi veliko finale SP za mladince, kjer ga čakajo tri dirke. To mu odpira tudi pot v tuje klube.

Upajmo da bo mladi Nick dobil še kakšno dodatno finančno "injekcijo", da bo lahko motorje še bolje "sfriziral" in bo tako še bolj konkurenčen najboljšim mladim voznikom na svetu, ki so vsi po vrsti tudi že profesionalci. Zanimiv je samo pogled na listo uvrščenih v finale, kjer je kar pet Poljakov, trije Danci, dva Angleža in en Rus. Iz tega vidika je uvrstitev Škorje še veliko večji podvig in lahko dejansko rečemo, da je zdaj pravi naslednik obeh Matejev, pokojnega Ferjana, ki je leta 1998 v Pili bil bronast in Žagarja, ki je bil leta 2006 bronast v Wroclawu na SP mladincev med posamezniki. Upajmo, da bo mladi Laščan nadaljeval po njuni poti.

Po sami dirki v Libercu, kjer se ponašajo z lepim skakalnim centrom, je mladi Nick dejal: "Seveda sem presrečen. Uspela mi je odlična dirka. Res so motorji delovali odlično, kar mi je olajšalo delo. No, zdaj me pa čakajo precej večje obveznosti in seveda nova daljša potovanja. Upam, da se bom tudi iz njih vračal zadovoljen in bom lahko razveselil svoje navijače in najbližje. Seveda pa si želim, da bi na koncu imel tudi lepo podporo na zaključku dirk v Pardubicah, ko bo na sporedu zadnja finalna dirka. Še naprej ostajam optimist."

Izidi dirke
1. Patrik Hansen (Dan) 14, 2. Daniel Kaczmarek 12+3, 3. Maksym Drabik (oba Pol) 12+2, 4. Nick Škorja 10+3, 5. Filip Hajek (Češ) 10+2, 6. Zach Wajtknecht (VB) 10+1...
Preostala polfinala – Rawicz (Pol)
1. R. Lampart (VB) 14+3, 2. B. Smektala (Pol) 14+0, 3. A. Lyager (Dan) 13, 4. R. Thiemil (Pol) 12...
Vetlanda (Šve)
1. G. Čogunov (Rus) 13+3, 2. D. Bevley (VB) 13+2, 3. D. Kubera (Pol) 13+1, 4. F. Jakobsen (Dan) 12...

Članki iz rubrike