mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.05.2018 18:49:17

Odbojkarska evropska liga: Slovenci nemočni tudi proti Ukrajincem

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo tekmo skupine B zlate evropske lige. Po porazu na Nizozemskem je bila neuspešna tudi na gostovanju pri povprečni Ukrajini, izbranci Sama Miklavca so tekmo v Ivano Frankivsku izgubili z 0:3 (-23, -23, 18).

Slovenci, ki so po poškodbi Matije Jereba ostali le z enim organizatorjem igre, neizkušenim Urošem Planinšičem, so bili tudi tokrat neprepričljivi. Od prve tekme niso storili nikakršnega napredka, poleg neuigranosti tudi tokrat niso imeli dobrega sprejema, prav tako ni bilo pravega pritiska z začetnimi udarci, tudi blok bi lahko bil boljši.

V prvih dveh nizih so sicer imeli svoje priložnosti, oba izgubili v končnici. V prvem so se vrnili v igro po zaostanku 19:24, a na koncu pri izidu 23:24 naredili neumnost, potem ko so imeli priložnost, da organizirajo protinapad, je med njimi pri sprejemu žoge prišlo do nesporazuma, žoga je padla na tla, priložnost pa splavala po vodi.

V drugem nizu so imeli tudi nekaj smole s sodniškimi odločitvami, izgubili pa so ga po asu Vasila Tupčija. Dva tesno izgubljena niza sta jim očitno vzela še voljo, tako da so bili v tretjem bolj ali manj nebogljeni. Že ob prvem tehničnem odmoru so zaostajali s 3:8, ob drugem 8:16. Z nekoliko bolj zbrano igro so se približali na štiri točke zaostanka (14:18), več pa jim ni uspelo.

Slovencem, ki so po dveh krogih tako edini brez zmage, sta težave povzročala predvsem najboljši ukrajinski igralec Oleh Plotnickij, sicer sprejemalec italijanske Monze, in Tupči. V slovenski vrsti sta nekaj več kot drugi pokazala brata Štern.

Naslednjo tekmo bodo Slovenci v nedeljo igrali proti Turčiji, ki je v drugem dvoboju skupine doma premagala Nizozemsko s 3:2 (23, -21, 20, -20, 12) in ima na svojem računu dve zmagi. Obračun bo v Mariboru.

-----------------------------------------------------

IZJAVA

Samo Miklavc, selektor Slovenije:

"Skozi tekme iščemo najboljšo postavo, fantje so prvič skupaj, prvič podaja Uroš Planinšič. Ne sme pa to biti nikakršno opravičilo. V prvih dveh nizih smo imeli priložnosti, manjkale so malenkosti, če bi zmagali le enega, bi se tekma drugače odvila. Vedeli smo, od kje preti največja nevarnost, a njihova najboljša igralca nismo znali zaustaviti. Nekaj stvari smo popravili, a igrati na taki ravni ni šala, igralcem nikakor ni lahko. Skupaj smo bili malo časa, med tekmami ni časa za treninge, ampak bomo vseeno poskušali še naprej popravljati stvari. Zdaj nas čakajo domače tekme, na katerih moramo izkoristiti prednost domačega igrišča."

-----------------------------------------------------

Izid evropske lige:

Ukrajina - Slovenija 3:0 (23, 23, 18)

Članki iz rubrike