dragojevic Odkrito.si

Življenjska drama Doris Dragović

kmetija Svet24.si

Tekmovalci Kmetije skupaj so praznovali Zdenkin ...

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

snežne razmere, avstria, plazovi Svet24.si

Nova smrtna žrtev: 24-letnika odneslo 100 metrov ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

ou
ou
0 23.05.2018 10:36:53

Brez tretjih tekem?

Potem ko so bili pretekli konec tedna prvi polfinalni dvoboji končnice na vseh ravneh ligaškega tekmovanja, so danes pozno popoldan na sporedu že povratne tekme.

Po rezultatih prvih tekem, ko ni bilo presenečanj, je težko verjeti, da vsi dvoboji ne bodo odločeni že po dveh srečanjih. Res je sicer, da bi se pri fantih lahko pripetilo kakšno presenečanje, kajti v primeru slabe trenutne forme igralcev Krke in Fužinarja bi lahko Prekmurci oziroma Štajerci slavili, kar pa je malo verjetno. Morebiti bi imeli nekoliko več možnosti Mariborčani na gostovanju pri aktualnih državnih podprvakih na Koroškem, toda Mitja Horvat igra v odlični formi in bržkone bo spet vzel tri točke, dve pa je vedno sposoben osvojiti tudi Janez Petrovčič. Po drugi strani je mlada ekipa Krke za Pucončane bržkone nepremagljiva, še zlasti ker je v odlični formi Peter Hribar, a tudi Tilen Cvetko ne zaostaja. Zato niti dobre igre Tomaža Pelcarja in zlasti Bojana Ropoše najverjetneje ne bodo dovolj za izenačenje v zmagah.

Povratne tekme (vse danes ob 17. uri) polfinala 1. SNTL, moški: Krka – Puconci (prva tekma – 5:3), Fužinar – ŽNTK Maribor (5:3); ženske: Logatec – Vesna Zalog (2:5), Arrigoni Izola – Kajuh Slovan (5:2); kvalifikacije za 1. SNTL, moški: Fužinar II – Kajuh Slovan (1:5); kvalifikacije za 2. SNTL, moški: Križe – Ilirija (5:4)

Tudi pri dekletih bi bil čudež, če bi igralke Logatca in še posebej Kajuh Slovana uspele izenačiti izida v zmagah. Še zlasti prevladujejo aktualne državne prvakinje, igralke izolskega Arrigonija, ki preprosto ne morejo izgubiti proti gostjam s Kodeljevega, po drugi strani pa bi Notranjke v primeru slabe igre Ivane Zera in Kristine Pavič Rahotin morebiti lahko ogrozile ekipo Vesne. V kvalifikacijah za obstanek v 1. moški ligi igralci Kajuh Slovana ne bi smeli izpustiti priložnosti za nadaljnje članstvo v elitni druščini. 

Klonile brez dobljenega niza
Slovenska ženska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila še drugi poraz. Potem ko jo je februarja s 3:0 premagala Poljska, je tokrat morala z enakim izidom priznati premoč še Ukrajini, peta reprezentanca sveta tekmicam ni dovolila osvojiti niti niza. Slovenke so igrale brez Ane Tofant, na klopi pa jih ni vodila Vesna Ojsteršek, obe namreč še okrevata po sobotni prometni nesreči v Italiji. V postavi so bile Alex Galič, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar.

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike