the biggest loser 345 Odkrito.si

Planet TV napravil križ čez šov The Biggest ...

vinnie paul Svet24.si

Zgodaj, prezgodaj se je poslovil slavni bobnar

natalija_gros1 Svet24.si

Natalija Gros pušča preteklost za seboj

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

dragic Njena.si

Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo

STA
STA
0 13.11.2017 16:03:42

Slovenski odbojkarji bodo v četrtek dobili tekmece na SP

vszi
Po nedeljskem koncu panameriških kvalifikacij je znanih vseh 24 držav udeleženk svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki bo septembra prihodnje leto v Italiji in Bolgariji. Prvič v zgodovini bo na njem nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo edina debitantka na prvenstvu. Tekmece bo dobila na žrebu v Firencah v četrtek, 30. novembra.

Na SP bodo iz panamariške kvalifikacijske skupine nastopile Kuba, Portoriko, ZDA, Dominikanska republika in Kanada. Iz Evrope bo igralo deset reprezentanc, poleg Slovenije ter gostiteljic Italije in Bolgarije še aktualna svetovna prvakinja Poljska, evropska prvakinja Rusija, Francija, Srbija, Nizozemska, Finska in Belgija.

V južnoameriških kvalifikacijah sta bili najuspešnejši Brazilija in Argentina, iz Severne Amerike bosta igrala ZDA in Kanada, iz Srednje Amerike Kuba, Dominikanska republika in Portoriko, iz Azije Iran, Japonska, Kitajska in Avstralija, afriško celino pa bodo zastopali Egipt, Tunizija in Kamerun.

Štiriindvajset reprezentanc bo razdeljenih v štiri skupine po šest, štiri iz vsake skupine se bodo uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Slovenska reprezentanca je trenutno na lestvici Mednarodne zveze na 23. mestu, od udeleženk prvenstva so za njo le Nizozemska, Portoriko, Dominikanska republika, Tunizija in Kamerun.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike