Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.11.2017 16:03:42

Slovenski odbojkarji bodo v četrtek dobili tekmece na SP

vszi
Po nedeljskem koncu panameriških kvalifikacij je znanih vseh 24 držav udeleženk svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki bo septembra prihodnje leto v Italiji in Bolgariji. Prvič v zgodovini bo na njem nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo edina debitantka na prvenstvu. Tekmece bo dobila na žrebu v Firencah v četrtek, 30. novembra.

Na SP bodo iz panamariške kvalifikacijske skupine nastopile Kuba, Portoriko, ZDA, Dominikanska republika in Kanada. Iz Evrope bo igralo deset reprezentanc, poleg Slovenije ter gostiteljic Italije in Bolgarije še aktualna svetovna prvakinja Poljska, evropska prvakinja Rusija, Francija, Srbija, Nizozemska, Finska in Belgija.

V južnoameriških kvalifikacijah sta bili najuspešnejši Brazilija in Argentina, iz Severne Amerike bosta igrala ZDA in Kanada, iz Srednje Amerike Kuba, Dominikanska republika in Portoriko, iz Azije Iran, Japonska, Kitajska in Avstralija, afriško celino pa bodo zastopali Egipt, Tunizija in Kamerun.



Štiriindvajset reprezentanc bo razdeljenih v štiri skupine po šest, štiri iz vsake skupine se bodo uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Slovenska reprezentanca je trenutno na lestvici Mednarodne zveze na 23. mestu, od udeleženk prvenstva so za njo le Nizozemska, Portoriko, Dominikanska republika, Tunizija in Kamerun.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike