Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.10.2017 20:29:05

Odbojkarice Nove KBM Branika boljše tudi od Čehinj

Odbojkarice Nove KBM Branika so v svoji tretji tekmi srednjeevropske lige na domačem turnirju v dvorani Lukna premagale češki Olomouc s 3:0 (23, 22, 23) in s tem napovedale kandidaturo za sam vrh razpredelnice.

* Dvorana Lukna, sodnika: Rajković, Stipaničev Matičić (oba Hrvaška).
* Nova KBM Branik: Mlakar 20, Košenina, Kaučič 7, Sužnik, Bračko, Vovk 3, Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 16, Jerala 6, Pintar 2, Koskelo, Krajnc.
* Olomouc: Kneiflova, Michalikova 10, Sajdova 4, Kubinova 3, Košička 6, Dudova 1, Dedikova 5, Sain, Napolitano 11, Srtruškova 9,


Mariborske odbojkarice so prišle še do druge prestižne zmage na turnirju v Mariboru. Potem ko so v petek premagale branilca naslova madžarski Linemar, so tokrat ugnale še češki Olomouc, ki ga strokovnjaki celo uvrščajo kot glavnega favorita letošnje lige. A to varovank Sama Miklavca ni prestrašilo, spet so pokazale odlično igro, predvsem pa so bile zbrane, ko je bilo to najbolj potrebno, v končnicah nizov, prav vsi so bili izenačeni od začetka do konca. Gostiteljice so tudi izkoristile, da so imele v soboto lahko delo, proti avstrijskemu Postu je Miklavc lahko spočil nekatere nosilke, medtem ko so Čehinje proti Linemaru odigrale pet nizov, s 3:2 so zmagale po velikem preobratu.

Mariborčanke so se izkazale s servisi, v tem elementu sta bili odlični Anita Sobočan in Sara Najdič, gostje na začetne udarce niso imele pravega sprejema, še posebno se jim zatresle roke v odločilnih trenutkih nizov. V napadi je spet imela največ dela Iza Mlakar, ki pa ga je uspešno opravila, z 20 točkami je bila najučinkovitejša igralka tekme.

Pravi podvig je gostiteljicam uspel v prvem nizu. V njem so po povsem izenačenem začetku že zaostajale z 19:23, a nato na servis Anite Sobočan, dosegle šest zaporednih točk in se veselile vodstva. V drugem nizu so vodile od začetka do konca, a nikoli za več kot tri točke. V končnico sta ekipi vstopili z izidom 21:20, toda zbranost je bila spet na strani Mariborčank. Enako kot v tretjem nizu, v katerem so z izjemo začetka, tesno zaostajale, toda nato osvojile zadnji dve točki na tekmi in češki ekipi zadale prvi poraz v tekmovanju.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike