reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.10.2017 21:57:01

ACH gladko boljši tudi od zagrebške Mladosti

Odbojkarji ACH Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige v Zagrebu premagali domačo Mladost s 3:0 (20, 20, 19).

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo s serijo zmag. V srednjeevropski ligi je bilo to njihova tretja, doslej niso izgubili niti niza in so poleg Calcita Volleyja in Posojilnice Dob ena treh ekip s polnim izkupičkom. Ljubljančani so lani na začetku sezone v Zagrebu izgubili, tokrat pa so bili bolj prepričljivi. Do zmage so prišli brez kakršnih koli težav, v vseh nizih so imeli reči trdno pod kontrolo. Spet se je izkazal njihov blok, kjer je bil vnovič odličen ukrajinski sprejemalec Dmitrij Babkov, ki se je izkazal v napadu, v tem elementu pa je bil še bolj razpoložen Jan Pokeršnik, ki je bil s 15 točkami najučinkovitejši igralec tekme, njegov odstotek uspešnosti napada je bil 64 odstoten. Nasploh je ACH v statistiko vpisal zelo malo napak.


V prvem nizu, ki so ga gosti začeli z vodstvom 4:0, so imeli oranžni zmaji manjše težave pri sprejemu, tudi servis ni deloval, kot bi si želeli, toda blok je bil tisti, ki je naredil odločilno razliko. Ta se je izoblikovala med obema tehničnima odmoroma, pri drugem so Ljubljančani že vodili s 16:11, v končnico pa so stopili s prednostjo šestih točk, ki je niso zapravili.

Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, čeprav so varovanci Zorana Kedačiča popravili sprejem, izvajali pa so tudi večji pritisk s servisi, kar je bilo v končnici tudi odločilno. S servisi se je tako v drugem izkazal predvsem Diko Purič.

Na začetku tretjega niza je bilo nekaj bojazni, da se bo tekma zavlekla, saj so domači povedli s 6:3. Toda Pokeršnik je z začetnimi udarci ekipi pomagal, da je ujela priključek, niz pa se je spet odločal v končnici, v kateri je Babkov dosegel dva asa in s tem dokončno zbil moralo domačim odbojkarjem.

V petek se bo ACH v zagrebu pomeril še z avstrijko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike