Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
8 26.10.2017 21:22:25

Še ena KLOFUTA slovenskemu šporu. Iz slovenske v TURŠKO reprezentanco!

Kot da pozitiven dopinški test Teje Gregorin je bi bil dovolj, je vrhunski šport na sončni strani Alp doživel še en hud udarec.

Slovenski judoist Mihael Žgank bo v prihodnje nastopal za reprezentanco Turčije. Triindvajsetletni Žgank, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojil srebrno kolajno in s tem poskrbel za prvo slovensko moško odličje na svetovnih prvenstvih, bo v prihodnjih mesecih že zbiral točke za novo domovino.

zgank ap
Do zdaj tekmovalec celjskega Sankakuja je imel v mesecih pred prvenstvom nekaj nesoglasij z dolgoletnim trenerjem Marjanom Fabjanom, potem ko na evropskem prvenstvu spomladi ni izpolnil zadanih ciljev. A septembra je znova nastopal kot prerojen in v Budimpešti med svetovno elito stopil na zmagovalni oder. Judo zveza Slovenije je imela v Ljubljani sejo izvršnega odbora, na kateri so že govorili o menjavi reprezentance, po zadnjih informacijah bo Žgank smel nastopati za Turčijo.

"Računam, da bom nekaj na novo pridobljenega znanja v tujini nekoč spet prinesel nazaj v Slovenijo. Če bo vse potekalo, kot mora, potem bom točke za jakostno lestvico, ki je pogoj za uvrstitev na olimpijske igre 2020 v Tokiu, v prihodnjih mesecih že začel nabirati za Turčijo," je za TV Slovenija dejal Žgank.

Članki iz rubrike