Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.06.2016 07:55:06
Deli članek:

Zamrznjena gradnja stadiona za odbojko na mivki

Nikola Miljković

Samo 52 dni pred začetkom olimpijskih iger so organizatorji v Rio de Janieru v novih težavah.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je zamrznjena gradnja stadiona za odbojko na mivki na sloviti Copacabani, ker podjetje, ki je zadolženo za gradnjo, ni zaprosilo za okoljevarstveno dovoljenje.

"Koliko časa gradnja ne bo možna, bo odvisno od tega, kdaj bodo priloženi zahtevani dokumenti," je dejal Daniele Arujo, tiskovni predstavnik občinske okoljevarstvene pisarne.

Stadion za odbojko na mivki bo visok 21 metrov, na Copacabani bo zasedel 62.000 kvadratnih metrov in to na zavarovanem območju, sprejel pa bo lahko 12 tisoč gledalcev.

"Na področjih, kjer so plaže, smo izredno previdni, vendar menim, da gre le za manjšo težavo," je prekinitev gradnje za brazilsko spletno stran Globo G1 komentiral Eduardo Paes, župan Ria, ki se v teh dneh sooča z nizkimi temperaturami. V ponedeljek so tako namerili le 8,6 stopinj Celzija, kar je bila letos najnižja temperatura.

Z gradbenimi deli na stadionu so začeli pred nekaj tedni, objekt pa je bil zaradi visokih valov, minulo soboto so bili visoki kar šest metrov, že poškodovan. Sicer pa to ni edina težava z objekti na prizoriščih olimpijskih iger. Največje so z gradnjo kolesarskega velodroma, kjer bijejo bitko s časom.